Caithlyn en Tirza hun eerste twee  prijzen van de dag.
Caithlyn en Tirza hun eerste twee prijzen van de dag. (Foto: Oliver de Guzman)

Doetinchemse karateka´s scoren op het Tang Soo Do toernooi in Hendrik-Ido-Ambacht

  Sport

Doetinchem - Zaterdag werd in Hendrik-Ido-Ambacht het Next Generation Tang Soo Do toernooi gehouden en daar waren de karateka's van De Guzman Martial Art ook aanwezig.

De Doetinchemse karateschool wist beslag te leggen op meerdere prijzen bij verschillende onderdelen. Meer dan 200 deelnemers uit heel Nederland en verschillende Europese landen landen streden weer op het jaarlijkse internationale toernooi in Hendrik-Ido-Ambacht op diverse onderdelen. Dit is altijd het eerste grote Tang Soo Do toernooi van het seizoen waar De Guzman Martial Art aan meedoet.

Tirza Wolffensperger behaalde maar liefst twee eerste plaatsen. Ze won bij het onderdeel stijlvormen en breektesten in haar categorie. Caithlyn van den Hudding won bij het ondderdeel breektesten de eerste prijs en bij het sparren werd ze derde. Luuk van Baal was dichtbij een prijs, maar verloor bij het sparren nipt zijn partij of kreeg net op een paar tiende punt te weinig punten bij de andere onderdelen.

De leraren Oliver de Guzman en Johan van Ingen waren heel tevreden over de resultaten. Komende tijd zullen de leerlingen die mee willen doen bij wedstrijden weer hard trainen want in november zijn er nog twee wedstrijden om mee te doen en op zaterdag 15 februari zullen ze in Enschede strijden in de Pathmoshal voor een mooie prijs bij het internationale toernooi van de club.

Zoek je meer informatie over Tang Soo Do? Kijk dan op https://dgma.nl noor meer informatie of schrijf je in voor een proefles.

Meer berichten