Pim Kamps: "We willen weer kampioen worden." (foto: Roel Kleinpenning)
Pim Kamps: "We willen weer kampioen worden." (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Kamps (Orion) heeft conflictjes nodig

  Sport

DOETINCHEM - De volleyballers van Orion uit Doetinchem werden afgelopen voorjaar landskampioen. Na een zomer met veel persoonlijke wisselingen, startte de ploeg aan de voorbereiding. De Supercup verhuisde enkele weken geleden naar Doetinchem en het merendeel van de eerste vijf competitiewedstrijden in de eredivisie werd gewonnen, al was het met enige moeite.

door Remko Alberink

Aanvoerder en spelverdeler Pim Kamps van Active Living Orion schetst in een monoloog het verschil met vorig seizoen en spiegelt de mogelijkheden van zijn ploeg dit seizoen. Kamps: "We zijn nu nog eigenlijk aan het tunen met het team. De afstemming tussen verschillende spelers moet nog beter. Dat is ook niet zo verwonderlijk, we hebben in vergelijking met afgelopen seizoen zeven nieuwe spelers. Bij het samenstellen van de selectie heeft Orion beter dan een seizoen eerder gekeken naar de verschillende karakters van de nieuwe spelers. Of die met elkaar verenigbaar zijn. Ik merk echt dat dit heel goed is gelukt. Vorig jaar werd er binnen de groep relatief veel tijd aan randzaken besteed, soms zelf over het op tijd komen voor een training. Er waren botsingen, dat is dit jaar niet het geval, je hoeft niet meer iemand aan te sporen dat ie harder moet trainen. Trainer Martijn van Goeverden kan zich echt beperken tot volleybalinhoudelijke zaken, dat moet ook voor hem leuker zijn, het lijkt er ook op dat hij daardoor meer op zijn gemak is.
Zelf ben ik iemand die conflictjes juist wel nodig heeft. Misschien ben ik wat dat betreft dit seizoen in tegenstelling tot afgelopen volleybaljaar wel een eenling in deze selectie. Ik vraag ook mijn teamgenoten me zo te benaderen, omdat het conflictmodel me helpt mijn beste volleybal te laten zien. Laatst werd me voor de camera gevraagd waarom ik in belangrijke wedstrijden beter speel als in duel tegen bijvoorbeeld SSS. Dat is echt het uitgedaagd worden in grote wedstrijden, in een ambiance met publiek.
Met onze assistent-trainer Joris Marcelis kan ik dat nu nog wel, maar sommige spelers moet je juist ook niet opzoeken met je commentaar, dan gaan ze er alleen maar minder van spelen. Van iedereen die op een positieve wijze een verbetering van mijn en ons spel kan bewerkstelligen, neem ik iets aan. Of het nu de hoofdtrainer is, de assistent-trainer of heel iemand anders: het gaat er om dat we beter worden.
Over de mogelijkheden voor het huidige seizoen kan ik kort zijn, we willen weer kampioen worden. Daarvoor moeten we ons ontwikkelen en hebben we natuurlijk op de juiste momenten een stukje geluk nodig. Ik kan me vorig seizoen herinneren dat een blok van Wessel Anker in de derde finalewedstrijd om het landskampioenschap net in viel, waardoor tegenstander Lycurgus in de finale een bepaalde set niet won. Valt die bal uit, dan was het afgelopen geweest en hadden we de finale met 3-0 verloren."

Orion speelt komende zaterdag om 20.00 de thuiswedstrijd tegen Talentteam Papendal in de Topsporthal in Doetinchem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden