Jan Legters en Martine Vrieze met het door s.v. Concordia-Wehl aangeboden shirt
Jan Legters en Martine Vrieze met het door s.v. Concordia-Wehl aangeboden shirt (Foto: B. Evers)

Esbro bedrijfsteam Concordia 11 versterkt de gelederen

  Sport

Wehl - Voor het eerst in de 105-jarige geschiedenis van Concordia is er sinds dit seizoen een bedrijfsteam. In de zomer van 2019 werd het bestuur van Concordia benaderd met de vraag of er binnen haar gelederen plek was voor een Esbro voetbalteam.

Na een eerste kennismaking werd de knoop snel doorgehakt en was het Esbroteam a.k.a. Concordia 11 een feit.

Het nieuws van een Esbro voetbalteam ging als een lopend vuurtje door het bedrijf, vanuit alle afdelingen was er animo. Van inkoop, verkoop, inpak, expeditie tot aanvoer en technische dienst. Deze zomer is er onder leiding van trainster Martine Vrieze doorgetraind met een multicultureel team van 21 spelers, variërend in de leeftijd van 20 tot ruim 40. Er wordt naast Nederlands, ook Engels, Pools en Turks gesproken. Het team is een groot succes en er staan inmiddels ongeveer acht collega’s op de wachtlijst.

Trots is het team op het logo dat op het shirt prijkt: een haan in een eigentijdse look, die past bij de vooruitstrevende positie van de Groenlandgroup.

Inmiddels zijn de eerste competitiewedstrijden in de 7e klasse gespeeld en staat het team op een zevende plaats.

Uitbreiding Esbro

De grootste hypermoderne pluimveeslachterij van Nederland heeft bijna 700 medewerkers en wekelijks worden er 1,3 miljoen kippen geslacht, verwerkt en verpakt. Volgend jaar breidt het pluimveebedrijf verder uit. In de nieuwbouw komen productielijnen voor speciale producten. Familiebedrijf Esbro begon in 1964 in Doetinchem en verhuisde in 2013 naar Bedrijventerrein A18 in Wehl. In 2016 werden ze onderdeel van de Groenlandgroup.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden