Marc Bolk trapt de bal net op tijd weg: ‘Ai, met mijn gezicht in de krant kost mij een kan bier.’ Bron: GWVV
Marc Bolk trapt de bal net op tijd weg: ‘Ai, met mijn gezicht in de krant kost mij een kan bier.’ Bron: GWVV (Foto: GWVV)

'Zes kannen: we gingen als een speer'

  Sport

Het elftal van...

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam Marc Bolk
Woonplaats Didam
Geboortedatum 17 januari 1993

door Roel Tomassen

1. Club en positie Spits bij Loil. Ik speel nog niet lang in het eerste elftal. Trainer Theo Mennings heeft mij vorig seizoen uit het niets erbij gehaald. Vanaf mijn achttiende heb ik altijd in het tweede elftal gespeeld. Meestal ben ik een pinchhitter. Alhoewel, dit seizoen heb ik nog niet gescoord. Noem mij dan maar een laatbloeier, haha.

2. Familie Ik woon twee jaar samen met Marlyn. We hebben een nieuwbouwhuis in de Kerkwijk in Didam. Het is een kwartiertje fietsen van Loil naar huis. Dat ritje helpt goed tegen de kater.

3. Beroep Bij ingenieursbureau Iv-Industrie in Arnhem ben ik constructeur. Ik bereken staal- en betonconstructies van bijvoorbeeld fabrieken.

4. Muziek Nederlandstalige muziek als Guus Meeuwis, maar ook echte feestnummers. Laatst ben ik naar een concert van Kensington geweest, dat was erg goed. Vorig jaar verbleef ik een volledig weekend op de Zwarte Cross. Het was vier dagen één groot feest.

5. Hoogte- en dieptepunt Onze eerste seizoenshelft vorig seizoen was ongekend goed. We wonnen zes wedstrijden op rij. De zesde zege was in de derby tegen Sprinkhanen. Vooraf had Theo ons bij winst zes kannen bier beloofd. Nou, we gingen als een speer. Nadat ik was gewisseld, waren we aan de zijkant al feest aan het vieren. Maar na dat duel werd het rap minder. Onze tweede seizoenshelft was drama en die lijn zette zich begin dit seizoen door. We verloren acht keer op rij, terwijl onze selectie juist sterker is geworden.

6. Beste speler Als een team goed functioneert, vind ik dat veel mooier. Liverpool staat als een huis. Ze verdedigen waanzinnig goed en hebben geweldige afmakers.

7. Televisie Meer dan voetbal. Ik kijk graag naar Formule 1. En het is leuk als Nederlandse ploegen het goed doen, zoals de handbaldames op het afgelopen WK. Misdaadseries volg ik ook. The Bridge vond ik fraai.

8. Social media Vooral Facebook. Om anderen te volgen en voor nieuws en trends. Ik ben beheerder van de Facebookpagina van carnavalsgroep De Reteflossers uit Wehl.

9. Angst Mijn grootste angst is dat mensen in mijn omgeving ziek worden en overlijden. Bij teamgenoten heb ik dat al te veel zien gebeuren. Ik knijp mijn handjes dicht dat om mij heen iedereen er nog is.

10. Vakantie Met mijn vriendin en schoonouders heb ik vorig jaar rondgetrokken in Noorwegen. De natuur daar is prachtig. Elke tien minuten veranderde het landschap. Marlyn en ik willen op vakantie naar Australië, maar het is de vraag of we in 2020 al gaan.

11. Ambitie We wonnen drie van onze laatste vier duels. Van puntloos onderaan zijn we opgekrabbeld naar plek elf. De winterstop kwam voor ons te vroeg. Als we ons veilig spelen, zijn we blij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden