DZC’68-spelmaker Rutger Ebbers (rechts) is in een fel gevecht om de bal verwikkeld. Bron: DOS'37
DZC’68-spelmaker Rutger Ebbers (rechts) is in een fel gevecht om de bal verwikkeld. Bron: DOS'37 (Foto: )

'Buiten met beesten, lekker boer zijn'

  Sport

Het elftal van... In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam Rutger Ebbers
Woonplaats Doetinchem
Geboortedatum 11 november 1994

door Roel Tomassen

1. Club en positie Ik sta op tien bij DZC'68. Als spelverdeler probeer ik tussen de linies te spelen en de bal snel te verplaatsen. Vergelijk mijn spel maar met dat van Andrés Iniesta. Althans, ik probeer het zoals hem te doen, maar zo goed lukt natuurlijk nooit.

2. Familie Annelot is mijn vriendin. Ik kom uit een gezin met vier zussen. Als broertje ben ik thuis wat verwend. Sinds twee jaar woon ik met twee vrienden samen in een huis vlak buiten Doetinchem en dat is hartstikke leuk.

3. Beroep Schapenboer. Ik zorg voor de schapen die je ziet lopen op de stukken groen in Doetinchem. De gemeente huurt ons bedrijf daarvoor in. We zorgen ervoor dat de schapen het gras kort houden. Het verhaal met bloemetjes en bijtjes komt er ook bij kijken. Buiten bezig zijn met beesten, is prachtig. Lekker boer zijn.

4. Muziek Heb ik niet veel mee. In de natuur heb je geen muziek nodig. Vogels fluiten ook.

5. Hoogte- en dieptepunt De promotie in 2017 naar de eerste klasse was echt mooi. Een seizoen eerder waren we net geen kampioen geworden. We grepen zelfs naast de nacompetitie. We waren flink chagrijnig en hebben het volgende seizoen tegen elkaar gezegd: het is nu of nooit. We maakten het waar en werden overtuigend kampioen. Een dieptepunt heb ik niet. Ja, ik heb mijn arm eens gebroken, maar binnen zes weken speelde ik weer. Sowieso is plezier maken voor iedere amateurvoetballer het belangrijkste. Elke zaterdag gemotiveerd zijn en alles geven, geeft voldoening.

6. Beste speler Behalve Iniesta was ik fan van Xavi en Andrea Pirlo. Nu vind ik Frenkie de Jong goed. Zijn handelingssnelheid kan nog hoger, maar hij gaat het niveau van de Iniesta's aantikken.

7. Televisie Ik kijk bijna nooit tv. Alleen voor de Champions League ga ik zitten. Ik hoop dat FC Barcelona die beker wint.

8. Social media Ben ik niet van. Instagram heb ik niet en op Facebook doe ik weinig. Ik ben druk genoeg met 2.000 schapen.

9. Angst Ziekenhuizen. Eén grote ellende is het daar. Het zijn nare gebouwen waarin het stinkt. Toen ik vijf jaar geleden mijn arm brak, ben ik tot twee keer toe geopereerd. Dat deed beide keren niet alleen pijn, maar ik was telkens ook zo in paniek dat ze mij een kalmerend pilletje hebben gegeven.

10. Vakantie Kroatië vind ik prachtig. Het water is er helderblauw en de stranden zijn mooi. Ook Zuid-Frankrijk is fraai. Afgelopen zomer heb ik vertoefd aan de Côte d'Azur.

11. Ambitie Net als in de laatste twee seizoenen willen we ons zonder nacompetitievoetbal veilig spelen. Ik maak mij geen zorgen. We zijn goed genoeg en bijtertjes als het moet. Dat laatste is prettig als je tegen degradatie speelt. We gaan handhaving weer direct halen.

Meer berichten