G-team De Graafschap winnaar van de aangepast sporten in Doetinchem.
G-team De Graafschap winnaar van de aangepast sporten in Doetinchem. (Foto: Roel Kleinpenning)

Winnaars Doetinchemse Sportverkiezing

  Sport

DOETINCHEM - Maandagavond 27 januari vond de Doetinchemse Sportverkiezing plaats. Tijdens deze avond, die gepresenteerd werd door Alex Nelissen werden in totaal 8 sportprijzen uitgereikt. Tevens werd de Doetinchem Doet Mee-award uitgereikt. Tussen de uitreikingen door, konden de bezoekers van Schouwburg Amphion genieten van diverse optredens van lokale en professionele sportaanbieders.

Tijdens de Sportverkiezing werd het publiek getrakteerd op diverse optredens van onder andere dansschool ACC Anique en het Calisthenics Center uit Doetinchem. Daarnaast gaf het Juliana Bicycle Team een spectaculaire show, onder toeziend oog van een goed gevuld Schouwburg Amphion.

Het initiatief van de Sportverkiezing is ontstaan om de vele vrijwilligers bij de sportverenigingen die er in de gemeente zijn te waarderen voor hun inzet. Het doel om de 'sport' een mooie avond te gunnen is gelukt, aldus Manon Zwakenberg van Sportservice Doetinchem. "Als verenigingsadviseur zie ik dagelijks de inzet van de vele vrijwilligers om iedereen te laten bewegen op zijn/haar niveau. Het plezier en enthousiasme willen we via de sportverkiezing zichtbaar maken. Immers zonder de inzet van de vele vrijwilligers kunnen er geen topprestaties geleverd worden. Sportverenigingen met al hun vrijwilligers zijn de basis van de sportinfrastructuur van de gemeente. Dagelijks staan zij klaar voor alle sporters in de gemeente."

Winnaars
In acht categorieën waren drie sporters of drie initiatieven genomineerd voor de Doetinchemse Sportverkiezing 2020. Tevens werd dit jaar de Doetinchem Doet Mee-award uitgereikt die geheel in het teken staat van sporten en bewegen voor mensen met een beperking. De vakjury, verenigingen en scholen hebben de afgelopen maand gestemd op de genomineerden.

De uitslag van de Doetinchemse Sportverkiezing:
Sportman van het jaar 2020:
Kevin Elbers

Sportvrouw van het jaar 2020:
Anouk Echteld

Sportploeg van het jaar 2020:
Active Living Orion heren 1

Sporttalent van het jaar 2020:
Tijmen Wisselink

Aangepast sporter van het jaar 2020:

De Graafschap (G-team)

Vrijwilliger van het jaar 2020:

Arie Reugebrink

Sportstimuleringsinitiatief van het jaar 2020:

Special Hockey – DHC

Schoolinitiatief van het jaar 2020:

Naschools sporten – SO Isselborgh

Doetinchem Doet Mee-award:

Special Hockey – DHC

www.doetinchemsport.nl.

Meer berichten