Wethouder Rens Steintjes, mevrouw C. Brinks van de Doetinchemse Hockey Club met de Doetinchem doet mee-award en een deelneemster van Special Hockey.
Wethouder Rens Steintjes, mevrouw C. Brinks van de Doetinchemse Hockey Club met de Doetinchem doet mee-award en een deelneemster van Special Hockey. (Foto: Iris Epping)

Doetinchemse Hockey Club wint Doetinchem doet mee-award

  Sport

Doetinchem - Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. 27 januari werd tijdens de Doetinchemse Sportverkiezing bekend gemaakt dat de Doetinchemse Hockey Club de winnaar is van de Doetinchem doet mee-award met het initiatief 'Special Hockey'.

De Doetinchem doet mee-award stond dit keer volledig in het teken van de inzet om sporten en bewegen mogelijk te maken voor mensen met een beperking. En dat doet de Doetinchemse Hockey Club met Special Hockey. De groep is een 'warm bad' voor de jongeren; iedereen kan en mag zichzelf zijn. Naast prestatie is vooral het plezier belangrijk. Het initiatief is tot stand gekomen met een groep enthousiaste vrijwilligers, waaronder het bestuur, trainers en ouders van de jongeren.

Tijdens de uitreiking van de Doetinchem doet mee-award op maandag 27 januari in Schouwburg Amphion werd niet alleen de winnaar geroemd om zijn inzet. Ook de andere genomineerden (Only Friends Achterhoek en Stichting Spindo) kregen volop erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen. Wethouder Rens Steintjes vertelt: "Ik ben er trots op dat er veel initiatieven zijn in onze gemeente die sporten en bewegen voor mensen met een beperking mogelijk maken. Alle initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, mogen wat ons betreft in de spotlights gezet worden!"

De Doetinchem doet mee-award betreft een samenwerking tussen de gemeente Doetinchem en MEE Oost.

Meer berichten