Foto:
Coronavirus

Virtuele hardloopwedstrijd 5x5: de uitslag

  Sport

Doetinchem - Heeft u ze ook gezien afgelopen weekend? Van die éénlingen in fleurige hardloopkleding die op topsnelheid voorbij kwamen rennen .... alsof ze meededen aan een hardloopwedstrijd. Nou dat was ook zo!

De fysieke BAX 5x5 estafetteloop zou zaterdag 9 mei hebben plaatsgevonden, maar is net zoals zoveel andere evenementen afgelast vanwege de coronaepidemie. 

Echter, individueel hardlopen mag gewoon en is zelfs door premier Rutte aangemoedigd op de persconferentie van 21 april en ook nog onlangs op die van 6 mei.

De Argo-leden (Argonauten dus) Aukje van Egteren, Gertjan Verbeek en Gerd de Lange hebben daarom een virtuele variant van deze estafetteloop opgezet als 'verbindend element in tijden van sociale leegte'.

Via sociale media zijn Argonauten opgeroepen om een team van 5 mensen in te schrijven en hier is massaal op gereageerd. Maar liefst 210 atleten, ingedeeld in 10 herenteams, 7 damesteams en 25 mixed-teams, hebben zich zich op 9 of 10 mei INDIVIDUEEL het vuur uit de sloffen gelopen op een eigen gekozen traject van 5 km, om zodoende met hun virtuele team een gooi te doen naar de 1ste prijs in hun categorie. Bewijsmateriaal van deze individuele prestaties, veelal een schermafdruk van een hardloop-app, is via de team-captains doorgestuurd aan de organisatie, die daarmee de totaal-tijd per team en daarmee het klassement kon bepalen.

Check hier de uitslag.

Er is op het scherpst van de snede gestreden, met volledige inachtneming van de Corona-regels, en er is door de deelnemers veel plezier aan beleefd die onderling via groep-apps ook weer met elkaar in verbinding stonden. Inmiddels hebbende de winnende teams hun zoete prijs achter de kiezen en hoopt iedereen vurig dat we in 2021 weer gewoon de fysieke BAX 5x5 op en rondom het Argo-complex kunnen lopen.

Meer berichten