De entree van Zwembad Groenendaal. Foto: PR
De entree van Zwembad Groenendaal. Foto: PR PR

Bord eert oude zwembad Groenendaal

za 25 sep 2021, 12:06 Toerisme

Doetinchem - In de omgeving van de plek waar zich het  zwembad Groenendaal bevond herinnert weinig aan dit zwembad. Een straatnaam ‘Badweg” biedt wel enig houvast, maar is dan ook het enige. 

Veel Doetinchemmers hebben warme herinneringen aan ‘Groenendaal’ en het verdient zeker meer aandacht dan een simpel straatnaambord. De artikelen die Peter Groeskamp en Erik Meinen in het tijdschrift ‘De Kronyck’ van de historische verenigingen Deutekom en Gander gewijd hebben aan deze openlucht recreatievoorziening geven het belang ervan voor de Doetinchemse gemeenschap en wijde omgeving beter aan.
Om de herinnering levend te houden zal op de plek aan deze Badweg waar de entree van ‘Groenendaal’ zich bevond op donderdag 7 oktober om 10.30 uur door wethouder Henk Dales namens de gemeente Doetinchem samen met direct betrokkenen een bord onthuld worden.
Het bord is ooit in de gevel van het restaurant van ‘Groenendaal’ geplaatst en heeft de sloop en de tijd doorstaan. Een nog aan te brengen QR code  geeft achtergrondinformatie.