Graf van wethouder Eehrligh. Foto: PR
Graf van wethouder Eehrligh. Foto: PR PR

Oude verhalen van Doetinchemmers gezocht

vr 3 dec 2021, 09:36 Toerisme

DOETINCHEM - Wie zijn die Doetinchemmers die begraven liggen op de oude Stads- en Ambtsbegraafplaatsen? Over de notabelen is genoeg te vinden, maar wie waren de gewone mensen uit de stad en omgeving? Zijn er over hen nog verhalen bekend?

Het Stadsmuseum heeft samen met de stichting Stads- en Ambtsbegraafplaats Doetinchem het initiatief genomen tot een verhalentocht. Lopend tussen het groen kun je straks bij grafstenen QR-codes scannen om zo de verhalen te lezen.
Doetinchem is niet altijd één stad geweest. Tot 1920 was er Stad Doetinchem, de huidige binnenstad, en Ambt Doetinchem, de dorpen en het platteland eromheen. Vanaf 1829 waren er dan ook twee algemene begraafplaatsen de Stadsbegraafplaats op de hoek Hofstraat - Ds. Van Dijkweg en de Ambtsbegraafplaats op de hoek Dr. Huber Noodtstraat - Kennedylaan. Er worden hier al lang geen inwoners meer begraven, maar het is nog wel een mooi stukje rustgevend groen in de gemeente. En bovendien voorzien van een tastbare bron van historie over meer dan 200 jaar Doetinchem.
Wie kan er meer vertellen over die gewone Doetinchemmers van toen, bijvoorbeeld klein- of achterkleinkinderen. Misschien zijn er nog foto’s. Voor informatie: André van de Burgt, Holterweg 62, 7001 EM Doetinchem, apmvandeburgt@gmail.com, 0314-334453.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier