Werk aan de weg.
Werk aan de weg. Pixabay

Onderhoud aan Weemstraat tussen Wehl en A18

Vervoer

WEHL - Provincie Gelderland voert van 2 mei tot en met 20 mei groot onderhoud uit aan de Weemstraat (N815) tussen Wehl en de A18. 

Het asfalt wordt vervangen en de provincie voert aanpassingen uit om de verkeersveiligheid te verbeteren. De weg is tijdens de werkzaamheden in fases afgesloten voor verkeer.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A18, N317 (Europaweg en Liemersweg) en N813 (Liemersweg en Broekhuizerstraat).
Bestemmingsverkeer en fietsers worden lokaal omgeleid met borden langs de weg. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar.

Verkeersveiligheid
Naast nieuw asfalt voert de provincie aanpassingen uit, zoals het aanbrengen van kantbelijning op het fietspad. Hiermee verbetert de verkeersveiligheid van de fietsers.
Ook wordt het asfalt van het fietspad vernieuwd waar het kapot is door de wortels van de bomen.
Ten slotte wordt de belijning van de voorsorteervakken op het viaduct over de A18 vernieuwd. De provincie heeft eerder al de bomenstructuur langs de weg versterkt, omdat de provincie het belangrijk vindt ook in de bermen bij te dragen aan soortenrijkdom van planten, bomen en dieren.

Omleiding
Tijdens het onderhoud wordt de Weemstraat (N815) afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Dat gebeurt in fases om de directe omgeving bereikbaar te houden. De provincie leidt doorgaand verkeer om via A18, N317 (Europaweg en Liemersweg) en N813 (Liemersweg en Broekhuizerstraat). De omleiding staat met borden aangegeven. Tijdens de werkzaamheden aan de belijning op het viaduct over de A18, wordt de omleidingsroute aangepast via de A18, afslag Didam.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier