OV-ambassadeurs. Foto: Ben Vulkers
OV-ambassadeurs. Foto: Ben Vulkers Ben Vulkers

Hulp bij reizen met openbaar vervoer

Vervoer

DOETINCHEM - OV-ambassadeurs, vrijwilligers en 55+, geven tijdens een bijeenkomst op maandag 13 juni uitleg over reizen met trein en bus aan leeftijdsgenoten. Op deze manier helpen ze het reizen met openbaar vervoer laagdrempeliger te maken voor wie hier hulp bij kan gebruiken.

Nu reizen met de bus of trein weer gewoon kan, is het misschien niet duidelijk hoe dat precies in z’n werk gaat. Dan biedt de interactieve online OV-informatiebijeenkomst uitkomst. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt maximaal een uur.
In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe een OV-chipkaart aanvragen en te gebruiken in het openbaar vervoer gaat. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer. Na aanmelding via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 – 45 40 130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Mensen die niet precies weten hoe een inlogcode werkt kunnen telefonisch op weg geholpen worden. Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding. Deelname is gratis. Bij een eventueel proefreisje betaalt de deelnemer zelf de reiskosten.

Daarnaast zijn er telefonische spreekuren: vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur, dinsdag en donderdag tussen 13.30 en 15.00 uur en maandag en woensdag tussen 18.30 en 20.00 uur Telefoonnummer: 038 - 303 70 10.


www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier