Wethouder Rens Steintjes in de kraan, Vincent Anneveldt voor de kraan en ontwikkelaar Hans Siebes ernaast. Foto: PR
Wethouder Rens Steintjes in de kraan, Vincent Anneveldt voor de kraan en ontwikkelaar Hans Siebes ernaast. Foto: PR PR

Start bouw Kort Hout nieuwe locatie

Wonen

DOETINCHEM - De start voor de bouw van het nieuwe onderkomen van Kort Hout is afgelopen donderdag gegeven.

In aanwezigheid van planmakers en andere betrokkenen is door wethouder Rens Steintjes van de gemeente Doetinchem en Vincent Anneveldt van Kort Hout de eerste officiële bouwhandeling verricht. Door met een graafmachine symbolisch een eerste schep uit de grond te nemen, is de start gemarkeerd voor de nieuwbouw voor Kort Hout.
In december volgt de verhuizing naar de nieuwe locatie aan de Plakhorstweg 48 in Doetinchem. De nieuwbouw voor Kort Hout bestaat uit een kantoor met verkoopgedeelte en opslaghal, daarnaast een zaagloods.
De verhuizing van Kort Hout is een belangrijke stap om het woningbouwplan Stadspark Keppeloord in Doetinchem te kunnen realiseren. Kort Hout is momenteel gehuisvest aan het Zaagmolenpad 8 in Doetinchem. Gelders Projecten Bureau I en Heelweg 4.0 hebben het initiatief genomen om voor Kort Hout een nieuwe bedrijfslocatie in te richten, zodat Stadspark Keppeloord mogelijk wordt. Na de verhuizing van Kort Hout wordt gestart met de aanleg en bouw het woningbouwplan.
Stadspark Keppeloord bestaat uit ruim 270 woningen. Er komen meerdere type woningen, zoals rijwoningen, twee onder een kap woningen, vrijstaande woningen, levensloop bestendige woningen, appartementen en bouwkavels. De woningen zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen, waaronder starters, (jonge) gezinnen en doorstromers. Het gaat om het gebied gelegen tussen het Zaagmolenpad, de Nemahoweg, Maria Montessoristraat en Heelweg.
‘Stadspark Keppeloord’ is een ontwikkeling van Gelders Projecten Bureau I - een samenwerkingsverband van Ten Brinke en Van Geenhuizen Peters Advies en Ontwikkeling - samen met Heelweg 4.0. Meer informatie hierover dit project via de website.

Waardecheque
In het kader van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben Kort Hout, Gelders Projecten Bureau I en Heelweg 4.0 twee waardecheques ter waarde van 1.500 euro uitgereikt, één aan Parkmanagement de Keppelseweg en één aan Buurttuin Ketelhuis. Met dit gebaar dragen de drie ondernemingen bij aan een gezond en duurzaam woon- en werkklimaat in Doetinchem.


www.keppeloord.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier