De onthulling van het insectenhotel als symbolische aftrap van De Kwekerij. Foto: Roel Kleinpenning
De onthulling van het insectenhotel als symbolische aftrap van De Kwekerij. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Grote belangstelling Infodag De Kwekerij

Wonen

DOETINCHEM - De infodag voor het bouwproject De Kwekerij trok op zaterdag 26 november meer dan 600 belangstellenden. Deels uit belangstelling maar waarschijnlijk ook om te proberen een bouwkavel te bemachtigen. De verkoop startte namelijk op de infodag. In de tot ruime expositiehal getransformeerde loods van Buha was er van alles te zien en toonden 13 exposanten, van bouwondernemingen tot de gemeente zelf, wat ze in huis hebben.

Door Bert Vinkenborg

Om voor een kavel in aanmerking te komen kon men zich meteen al aanmelden. De verwachting is dat het aantal gegadigden het aantal beschikbare kavels zal overtreffen daarom wordt na het sluiten van de aanmelding geloot. Of ze hun droomkavel ook werkelijk krijgen, moeten ze dus nog even afwachten. De gelukkigen die een kavel krijgen toebedeeld moeten nog wel de portemonnee trekken. De prijs per vierkante meter is namelijk 295 euro exclusief BTW. Volgens de ook aanwezige vastgoedexperts een heel redelijke prijs in de huidige markt. Sommige geïnteresseerden haastten zich na afloop naar huis voor hun DigiD. Zonder die code is geen inschrijving mogelijk.

Groene uitstraling en biodiversiteit
Wethouder Ingrid Lambregts was samen met een aantal medewerkers van de gemeente aanwezig om tekst en uitleg te geven. Het aanbod van kavels is geschikt voor huizen variërend van tiny houses tot volledig vrijstaande ruime woningen. De nadruk bij deze nieuwe autoluwe wijk ligt op respect voor de natuur en inpassing in de bestaande omgeving. Lambregts: “Vroeger bouwde je eerst de wijk en plantte dan de bomen. Nu hebben we het groen en water al en dan pas de wijk. Er is overweldigende belangstelling van zowel mensen uit Doetinchem als van buiten de gemeente.”

De “eerste woning” van de wijk staat voorlopig nog bij Buha maar komt te zijner tijd in De Kwekerij te staan. Het gaat om een insectenhotel dat in elkaar is gezet door twee jongens, Ezra en Daan. Samen met hen onthulde de wethouder het insecten hotel als symbolische aftrap van het begin van De Kwekerij.

De nieuwe wijk ligt in het oostelijke deel van de wijk Wijnbergen en grenst aan de Kapperskolk. In de wijk komen 135 energie neutrale woningen. Een deel van de woningen wordt projectmatig gebouwd en 39 kavels worden door de gemeente zelf uitgegeven. Op de gemeentekavels komen 28 vrijstaande woningen, 6 twee-onder- een kap en 5 tiny houses. Inschrijving is nog mogelijk tot en met 20 december. Voor meer informatie:


www.doetinchem.nl/kwekerij

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier