Logo doetinchemsvizier.nl


Nieuwe heftruckopleiding in Doetinchem deze maand van start

  Zakelijk

doetinchem - BLOM Opleidingen opent op 20 september een nieuwe opleidingslocatie voor heftruckchauffeurs in Doetinchem. De landelijk opererende heftruckopleider start in het pand aan de Havenstraat 120a zowel tweedaagse opleidingen voor beginnende als eendaagse opleidingen voor gevorderde heftruckchauffeurs. Nu de economie sterk groeit, stijgt ook de vraag naar gekwalificeerde heftruckchauffeurs.

In de industrie en logistiek wordt bij intern transport volop gebruik gemaakt van heftrucks, maar dat is niet zonder risico’s. Naar schatting vinden jaarlijks 1700 ongevallen met heftrucks plaats, waarvan een handvol met dodelijke afloop. Veelal gaat het om aanrijdingen met voetgangers, maar ook vallende lading, kantelende trucks en van vorken vallende mensen zorgen voor veel slachtoffers. Hoewel bedrijven volgens de Arbowet verplicht zijn om voor ‘voldoende instructie’ van hun heftruckchauffeurs te zorgen, stappen nog altijd veel werknemers zonder enige training of opleiding op een heftruck.

BLOM Opleidingen biedt in heel Nederland opleidingen aan voor chauffeurs van heftrucks en aanverwante machines zoals reachtrucks. Die opleidingen vergroten niet alleen de veiligheid van de chauffeurs in het magazijn, maar verhogen ook de productiviteit en verkleinen de kans op schades aan materieel en goederen. Met de opening van een nieuwe vestiging in Doetinchem krijgen nu ook heftruckchauffeurs uit deze regio toegang tot deze officieel erkende opleiding.

Voor beginners en gevorderden

BLOM Opleidingen biedt twee opleidingen aan: een tweedaagse opleiding voor beginnende heftruckchauffeurs en een eendaagse opleiding voor gevorderde chauffeurs. Chauffeurs die de opleiding met goed gevolg doorlopen, ontvangen een certificaat dat vijf jaar geldig is. Voor chauffeurs die na vijf jaar hun certificaat willen verlengen, biedt BLOM Opleidingen een herhalingsopleiding van een halve dag aan. De tweedaagse en eendaagse opleidingen starten ’s ochtends voor de files om 7.00 uur en eindigen voor de files om 14.30 uur.

Alle opleidingen onderscheiden zich door de grote focus op de praktijk. Verreweg het grootste deel van de opleiding brengen de deelnemers door op een heftruck onder begeleiding van een ervaren instructeur. Omdat het aantal plaatsen per opleiding beperkt is tot acht, is iedere deelnemer verzekerd van veel persoonlijke aandacht. “De lesstof beklijft het best in de praktijk. Voor wie dat wil, bieden we na de opleiding een interactief traject aan met online video’s, oefeningen en testen, zodat de aangeleerde vaardigheden en competenties behouden blijven”, vertelt Maarten Dullaert, commercieel manager bij BLOM Opleidingen.

Altijd snel opleidingsplekken beschikbaar

Met de nieuwe vestiging aan de Havenstraat in Doetinchem beschikt BLOM Opleidingen nu over 19 vestigingen in heel Nederland. Op korte termijn streeft de heftruckopleider naar een landelijk dekkend netwerk met 22 vestigingen. Daarmee kunnen landelijk opererende klanten zoals de meeste grote uitzendbureaus en logistiek dienstverleners in heel Nederland bij één opleidingspartner terecht. “Heftruckchauffeurs kunnen dus altijd terecht bij een opleidingslocatie in de buurt. Bovendien plannen wij de startdata zoveel mogelijk opvolgend. Als de tweedaagse opleiding op donderdag en vrijdag in Deventer is volgeboekt, kunnen cursisten vaak al op de maandag en dinsdag daarop terecht op onze locatie in Ede, Deventer of Hengelo”, legt Dullaert uit.

Meer over BLOM Opleidingen

BLOM Opleidingen is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste opleiders in Nederland op het gebied van intern transport. BLOM Opleidingen heeft als missie om de intern transportwereld te verbeteren en de positie van de heftruckchauffeur te verheffen. Dit doen we met kwalitatief hoogwaardige opleidingen waarbij veel aandacht wordt besteed aan het aanleren van vaardigheden, het afleren van verkeerde gewoontes en het daadwerkelijk overdragen van kennis. De opleidingen van BLOM vergroten niet alleen de veiligheid van de chauffeurs in het magazijn, maar verhogen ook de productiviteit en verkleinen de kans op schades en ongelukken. BLOM Opleidingen beschikt over eigen CCV-goedgekeurde opleidingslocaties door heel Nederland. BLOM is NEN-ISO 9001 gecertificeerd en is CEDEO erkend voor open inschrijvingen en maatwerk. Als partner is BLOM eveneens betrokken bij de ontwikkeling en uitrol van de Code Gezond en Veilig Magazijn. Kijk voor meer informatie op www.blomopleidingen.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox