Maurits Heebink.
Maurits Heebink. (Foto: Feikje Breimer)

Onder bloesem tuinplannen maken

  Zakelijk

(door Feikje Breimer)

Doetinchem - "Er zijn nog meer aangelegde tuinen dan vorig jaar. Hoveniers uit alle windstreken van Gelderland laten zien wat ze in huis hebben. Van klassiek en strak tot speels en verrassend en alles daar tussen in."

Wie in het eerste weekend van maart de Tuinbeurs bezoekt waant zich bij de entree al in een sprookjesbos. Organisator Maurits Heebink geniet al bij voorbaat. "De entree is echt spectaculair ingericht met bloesembomen, oude fruitbomen en allerlei planten. Je komt direct in de voorjaarsstemming. In de kassen aan de Havenstraat zijn op 2, 3 en 4 maart volledig aangelegde tuinen te bezichtigen. Er zijn terrasoverkappingen, prieeltjes en allerlei tuinmateriaal te bekijken in honderdtien stands. Maurits: "Je ziet veel douglashout en gevlamde tuintegels. De infraroodcabine's zijn de nieuwe sauna's voor in de tuin. Zelf ga ik van tevoren naar de veiling van Aalsmeer, daar heb je een internationaal aanbod tuinplanten. Ik wil graag wat bijzondere planten laten zien op de beurs. De hoveniers komen van Laren tot Duiven en van Drempt tot Voorst. Bezoekers verwachten dat er veel te zien is en dat is er ook. Er is voldoende nieuw aanbod van nieuwe standhouders maar veel standhouders komen ook graag weer terug. René Duran uit België is er weer met zijn bedrijf Redutools. Mensen vragen nog steeds naar zijn tuingereedschap. "
Maurits wijst op zijn hoofd en legt uit hoe hij een groot succes weet te maken van de Tuinbeurs. "Alle plannen zitten in mijn hoofd, als hovenier ken ik de bedrijven en ik weet met wie ik iets moois kan opzetten. Je merkt dat er vertrouwen is, ook de vergunningen had ik ruim op tijd binnen. Vorig jaar kwamen er negenduizend bezoekers en daar is ruimte genoeg voor. Ik geniet echt als ik zo'n stroom bezoekers zie binnenkomen. Het is geweldig wanneer je iets zelf organiseert en het is een succes. Sommige bezoekers komen alleen maar om de sfeer op te snuiven, anderen willen zich een beeld vormen hoe ze hun tuin willen aanpassen. Bart Bresser uit Gendringen heeft het terras weer ingericht; je zit onder de bloesembomen te genieten van je kop koffie of broodje worst. De sfeer is ontspannen ook tussen de standhouders onderling. Je merkt het bij de opbouw al. Iedereen helpt elkaar. Alle ondernemers bied ik voordat we open gaan een brunch aan, uiteindelijk staan we met een hoop hoveniers op een kluitje en weten we een prettige sfeer te maken. Dat waardeer ik enorm. En ook als je geen tuinplannen hebt hoef je niet met lege handen naar huis. We hebben mooie bossen voorjaarsbloemen staan. Dat voorjaarsgevoel bij de ingang neem je na afloop mee naar huis."
www.achterhoekbeurzen.nl

Meer berichten

Shopbox