Foto: Henk van Raaij

Symbus Personeelsdienst breidt dienstverlening uit met Testcentrum

  Zakelijk

DOETINCHEM – Symbus staat bekend als dé regionale personeelsdienst die u kunt inschakelen bij uw zoektocht naar nieuw talent, voor HR advies of als partner op het gebied van (loopbaan)coaching en/of outplacement. Vanaf 2018 breidt Symbus haar dienstverlening uit met het Symbus Testcentrum waar zowel losse testen als selectie-, ontwikkel-, loopbaan-  en teamassessments uitgevoerd worden.

Symbus test bij de klant op locatie of in het eigen Testcentrum in Doetinchem. Voor een assessment hoeft dus niet meer buiten de regio te worden gereisd.
Met het Testcentrum als nieuwe dienstverlening beschikt Symbus over de mogelijkheid om op basis van objectieve testresultaten adviezen uit te brengen. Het moment van openen van het testcentrum is bewust gekozen, omdat Symbus hiermee haar klanten in de huidige arbeidsmarkt beter van dienst wil zijn. "Juist nu is het voor de continuïteit van bedrijven belangrijk om te weten welke medewerkers de potentie hebben om door te groeien. Instroom van buitenaf is soms immers lastig te realiseren. Ontwikkelassessments geven enerzijds zicht op de doorgroeimogelijkheden en voorkomen dat potentieel onbenut blijft, maar voorkomen anderzijds ook dat een medewerker de verwachtingen op de nieuwe positie niet waar kan maken." Aldus Carin Terhorst.

"Daarnaast zien we dat er binnen sommige sectoren schaarste heerst aan personeel met de juiste opleiding en diploma's. Op basis van onze testen kunnen we dan toch de kans op succes voorspellen door de klant inzicht te bieden in werk- en denkniveau (leervermogen), persoonlijkheid, leiderschapspotentie, communicatiestijl en motivatie. Als deze voldoen aan de eisen die de klant stelt, dan weten we dat de kandidaat de potentie heeft om de benodigde vaardigheden te kunnen ontwikkelen."

Symbus wil tevens de kans op een mismatch verkleinen. "We zien dat er door de krapte op de arbeidsmarkt een grotere kans bestaat op selectiefouten. Omdat zich minder sollicitanten voor een vacature aandienen, wordt er minder kritisch geselecteerd. Een mismatch levert onze klanten echter veel kosten op. Door middel van een selectieassessment kunnen wij onze klanten deze kosten besparen en geven wij ze meer zekerheid over de match tussen profiel en kandidaat."

Certificering
"We luisteren goed naar de vraagstelling van de klant en afhankelijk daarvan adviseren we om gebruik te maken van één of meerdere testen of een volledig assessment. Onze assessments kunnen ook ingezet worden om sterktes en zwaktes binnen een team inzichtelijk te maken en om teamsamenwerking te stimuleren. Onze gecertificeerde en ervaren assessmentadviseurs hebben behalve kennis van de testen ook kennis van branches, organisaties, teams en mensen. Want alleen met het uitvoeren van een test ben je er niet." Geeft Carin Terhorst aan. "Een goede dienstverlening bestaat uit het vertalen van de testresultaten naar een goed advies aan de klant, waarbij wij rekening houden met de context. Dit blijft mensenwerk en een computer kan dit niet overnemen."
Meer informatie over het aanbod aan testen en het Symbus Testcentrum is te vinden op de website www.symbus.eu.
 

Meer berichten