Een van de medewerksters van ETNA Coffee Technologies
Een van de medewerksters van ETNA Coffee Technologies (Foto: Carlo Stevering)

ETNA Coffee Technologies biedt banen aan ónder schooltijd

  Zakelijk

Doetinchem - De Doetinchemse onderneming ETNA Coffee Technologies start sinds begin november met een lokale wervingscampagne gericht op ouders die alleen onder schooltijd willen werken. De onderneming is maker van professionele koffiemachines. Zij heeft momenteel diverse nieuwe medewerkers nodig. Zij kunnen er aan de slag in functies in de productie, het magazijn, logistiek en staat open voor mensen die zich geroepen voelen in deze branche werkzaam te willen zijn.

Marjolein Smits, HR-manager van ETNA: “We zien dat veel mensen – vooral moeders – met schoolgaande kinderen hun carrière op een laag pitje hebben gezet. De meeste banen passen simpelweg niet bij het schoolschema van de kinderen. Zonde, want vaak hebben diezelfde moeders veel in hun mars. ‘Wij willen hun capaciteiten graag gaan benutten. Vandaar dat we hard naar ze op zoek zijn en ze graag een flexibele baan aanbieden.”

Van 09.00 tot 14.00 uur

ETNA ontwikkelde een flexibel arbeidsbeleid met werktijden van negen uur ’s ochtends tot één of twee uur ’s middags. “Medewerkers krijgen zo de tijd om hun kinderen naar school te brengen en weer op te halen. Ze hoeven daarmee ook geen beroep te doen op voor- of naschoolse opvang. Wij zijn ervan overtuigd dat dit goed is voor de rust in de privélevens van ouders, waardoor ‘werken’ weer aantrekkelijk wordt.” Men is weer onder de mensen, want het hebben van sociale contacten is van wezenlijk belang in het welzijn van mensen.

Voorop lopen

Met de flexibiliteit die ETNA biedt, loopt het bedrijf vóór op veel andere ondernemingen. “Je ziet nog veel werkgevers vasthouden aan banen van negen tot vijf, fabrieken liggen in de weekeinden stil. Eigenlijk is dat niet meer van deze tijd. We leven in een 24-uurseconomie, dan is het toch gek dat we de werktijden niet naar eigen inzicht kunnen regelen?” ‘Balans in werken en leven kan misschien betekenen dat een ouder juist op niet reguliere tijden werkt’.

Hart voor medewerkers

De stap die ETNA met de flexibele arbeidstijden neemt, weerspiegelt volgens Smits de sfeer die bij het bedrijf hangt. “We persen mensen niet in een keurslijf. ETNA is een sociale werkgever met hart voor de medewerkers. Andersom voelen medewerkers zich hier thuis. Met de (internationale) groei die ETNA voor ogen heeft, ontvangt ze nieuwe medewerkers met open armen. Wie interesse heeft, kan een e-mail sturen naar Marjolein Smits: Sollicitatie@etna-ct.com. “Stuur je cv mee, zet erbij wat je voor ons kunt betekenen”, tipt ze. “Dan kijken wij of we een baan hebben die bij je past.”

Over ETNA Coffee Technologies

ETNA Coffee Technologies ontwikkelt en produceert in Doetinchem professionele koffiemachines. De koffiemachines vinden via een dealernetwerk hun weg naar Nederlandse en buitenlandse klanten zoals bedrijven, instellingen en de horeca. Meer informatie: https://www.etna-ct.nl/nl/over-ons/vacatures/

Meer berichten