Foto: Jaap van DUIJNE

Riwis Zorg& Welzijn opent nieuwe woonlocatie in Doetinchem

  Zakelijk

Doetinchem - Na maanden van verbouwen was het afgelopen woensdag dan zover. De nieuwe woonlocatie van Riwis Zorg & Welzijn aan de dr. Huber Noodtstraat werd feestelijk geopend door wethouder Huizinga en toekomstige bewoner Richard. De officiële opening werd druk bezocht door cliënten, naasten, omwonenden en verwijzers. 

Na inspirerende speeches van Erna ten Have (Raad van bestuur Riwis Zorg & Welzijn) en wethouder Huizinga werd de locatie symbolisch geopend met het lostrekken van een strik door toekomstige bewoner Richard en wethouder Huizinga. Daarna waren rondleidingen door het pand georganiseerd onder begeleiding van medewerkers en (toekomstige) bewoners.

In de voormalige muziekwinkel Vriese Music Palace aan de Dr. Huber Noodtstraat 87 zijn 23 eenpersoonsappartementen en 8 groepswoningen gerealiseerd. De bewoners die hier komen zijn jongeren, jongvolwassenen en volwassenen die woonbegeleiding krijgen. Deze begeleiding helpt cliënten weer grip op hun leven te krijgen en dat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. De moderne appartementen zijn voorbereid op het scheiden van wonen en zorg. Begin volgende week verhuizende eerste bewoners naar hun nieuwe appartementen. 

Over Riwis Zorg & Welzijn
In de driehoek Apeldoorn, Hattem en Doetinchem biedt Riwis Zorg & Welzijnambulante begeleiding en beschermd wonen aan zo'n 1000 cliënten met complexe psychische en sociaal-maatschappelijke of lichamelijke hulpvragen. In Brummen en Eerbeek bieden we verzorging, verpleging en thuiszorg aan zo'n 250 bewoners en cliënten waarbij wij gespecialiseerd zijn in dementie en intensieve langdurige zorg voor ouderen. 

Riwis Zorg & Welzijn is er voor iedereen die hulp nodig heeft om zo zelfstandig en onafhankelijk mogelijk te kunnen leven. Meer informatie over Riwis Zorg & Welzijn is te vinden op de website www.riwis.nl. 
 

Meer berichten