Ondertekening contract bouw drie wooneenheden Nieuw-Wehl

Vlnr: Dhr. Martien te Molder (bedrijfsleider KlaasenGroep, mevr. Irma Harmelink (bestuurder Elver), dhr. Derk Wassink (algemeen directeur Wassink Installatie).
Ondertekening contract bouw drie wooneenheden Nieuw-Wehl Vlnr: Dhr. Martien te Molder (bedrijfsleider KlaasenGroep, mevr. Irma Harmelink (bestuurder Elver), dhr. Derk Wassink (algemeen directeur Wassink Installatie).

Elver start eerste nieuwbouwproject in Nieuw-Wehl

  Zakelijk

Nieuw-Wehl - Na de zomer zet Elver een eerste schop in de grond voor de bouw van een nieuwe woning met drie wooneenheden in Nieuw-Wehl. De nieuwbouw moet begin volgend jaar een veilige en beschutte plek bieden aan één bestaande groep en twee nieuw op te starten woongroepen. Hiermee maakt Elver een begin met het geplande en omvangrijke herbouw en nieuwbouw-traject, waarbij ruim tachtig procent van al het vastgoed binnen tien jaar vervangen moet zijn.

De nieuwe locatie op het terrein in Nieuw-Wehl bestaat uit drie wooneenheden, waarvan één vervangende woonruimte biedt aan een al bestaande groep bewoners. De andere wooneenheden zijn ter aanvulling. De nieuwe huisvesting biedt ruimte aan twee kleinschalige groepswoningen voor vier bewoners waarbij constante nabijheid van begeleiding gewenst is. Het derde (t)huis is geschikt voor een groep van acht bewoners. "Het is heel fijn dat we in Nieuw-Wehl de mogelijkheid hebben om mensen met een verstandelijke beperking een mooie beschutte woonplek met veel bewegingsruimte te kunnen bieden. Hier kunnen ze veilig wonen, werken en/of zinvolle dagbesteding volgen. Ook zijn er verschillende mogelijkheden voor vrije tijds besteding", aldus bestuurder Irma Harmelink.


Alle voorzieningen aanwezig

De aanvulling van de twee groepen komt niet uit de lucht vallen. Irma Harmelink: "We ervaren dat er vraag is naar deze manier van wonen waarbij het groepswonen centraal staat. De extra begeleiding die we kunnen bieden in combinatie met de veiligheid van een terrein met alle voorzieningen zoals een volwaardig behandelcentrum is in deze regio uniek".

Meerdere projectenAl langere tijd is Elver bezig met de planvorming van nieuw- en herbouw. Naast de plannen voor drie wooneenheden in Nieuw-Wehl, zijn ook de bouw in Arnhem-Noord en Doetinchem in een ver gevorderd stadium. De verhuizing naar het voormalige Rabobank pand in Wehl gaat van start zodra de verhuurder de verbouwing heeft afgerond. Voor de bouw van de drie wooneenheden in Nieuw-Wehl heeft Elver het vertrouwen gegeven aan Geesink Weusten architecten, bouwbedrijf KlaassenGroep en installatiebedrijf Wassink Installatie.

Meer berichten