Edwin Bolwerk (CEO) en Erik Lansink (CFO) van Nedcon.
Edwin Bolwerk (CEO) en Erik Lansink (CFO) van Nedcon. (Foto: Pim Geerts / www.beeldopbouw.com)

Achterhoekse Nedcon 50 jaar wereldspeler

  Zakelijk

DOETINCHEM - Op woensdag 3 juli vierde NEDCON haar 50-jarig bestaan. Het bedrijf is een wereldspeler van formaat op het gebied van opslagsystemen.

Sinds het prille begin van NEDCON in 1969 heeft het bedrijf een schat aan kennis en ervaring opgebouwd in opslagsystemen. Van manuele magazijnstellingen en semi-automatische systemen tot een integrale aanpak voor complexe en geautomatiseerde magazijninrichtingen. ''De vlucht van e-commerce de laatste jaren zorgt voor een aantrekkelijk toekomstperspectief. Sinds 1984 zijn wij al bezig met het ontwikkelen van stellingen voor automatische magazijnen,'' aldus CEO Edwin Bolwerk.

In de beginjaren bestond het bedrijf uit een handjevol medewerkers, maar dit is inmiddels opgelopen naar een medewerkersbestand van ruim 400 toegewijde medewerkers. NEDCON heeft kantoren in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Frankrijk en de Verenigde Staten. De typische NEDCON-spirit is al sinds het prille begin aanwezig binnen het bedrijf. ''We kennen 19 verschillende nationaliteiten bij NEDCON, maar onze medewerkers ervaren, zoals we geregeld horen, een sterk familiaire cultuur. We handelen als team en ondersteunen elkaar bij ieder project. Dit maakt ons zo succesvol'', vertelt CFO Erik Lansink.

Een andere succesfactor is NEDCON's vermogen om zich continue aan te passen op ontwikkelingen in de markt. ''Er is veel gebeurd in de wereld van opslagsystemen. We zijn breed opgesteld, van standaardcomponenten tot complexe, geautomatiseerde projecten, die nu de boventoon voeren in ons bedrijf. Twee derde van onze business bevindt zich in deze nichemarkt en die heeft een duidelijk groeipotentieel'', aldus Bolwerk. ''Zonder de uitgebreide, (technische) kennis van onze medewerkers, zouden we niet aan deze vraag kunnen voldoen. Daarnaast hebben we alles in-house. Denk hierbij aan het productontwikkeling, het uitvoeren van tests in ons eigen Test Centre en natuurlijk de eigen productie in de Tsjechië stad Pardubice. Dit maakt ons als NEDCON onderscheidend van concurrenten.''

Gedurende NEDCON's historie hebben ook moeilijke periodes de revue gepasseerd. Onder andere de verplaatsing van de productie uit Doetinchem naar Pardubice en een aantal reorganisaties waren niet gemakkelijk. Sinds 2009 groeit het bedrijf stabiel. Bolwerk: ''We zien de komende jaren met veel positiviteit tegemoet. Zolang we voorop blijven lopen met technische ontwikkelingen en de betrokkenheid van onze medewerkers vasthouden, zijn we verzekerd van nog eens 50 mooie NEDCON jaren.''

Meer berichten