Gerben Obbink (links) en Jan Witteveen. (foto: Roel Kleinpenning)
Gerben Obbink (links) en Jan Witteveen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Zien, horen, proeven en beleven

  Zakelijk

Doetinchem - "Bij ons draait het allemaal om de beleving", zegt directeur Gerben Obbink. "We hebben daarom onze nieuwe Obbink Superstore in Doetinchem zo ingericht dat de klant een maximale beleving heeft. De winkel is onderverdeeld in ruimtes waar de klant de producten rustig kan ervaren." De Obbink Superstore in Doetinchem is de zevende vestiging van Obbink.

door Carla van der Meer

 "We zitten in het pand van Boxxer", laat verkoopleider Jan Witteveen weten. Hij heeft de zeven vestigingen van Obbink onder zijn hoede. Obbink is een familiebedrijf dat 85 jaar bestaat. Het bedrijf is destijds in Winterswijk van start gegaan. Nu zijn er ook vestigingen in Lichtenvoorde, Aalten, Eibergen, Ruurlo, Borculo en de nieuwe Superstore in Doetinchem. "Ons servicecentrum bevindt zich in het hart van het gebied, in Lichtenvoorde", zegt Witteveen. "Vanuit dat punt worden alle winkels bevoorraad en wordt er service verleend."

De superstore is 1.600 vierkante meter groot. "Het is niet onze bedoeling om te laten zien hoeveel we hebben, maar om te laten zien hoe mooi de producten aandacht krijgen", geeft Obbink aan. "We hebben geen wanden vol met apparatuur, waardoor de klant de bomen het bos niet meer ziet en geen idee heeft wat hij kiezen moet. We hebben alle producten en merken in aparte ruimtes staan, zodat de klant zich kan concentreren op dat product. Dit geeft overzicht in de winkel. De klant ziet meteen waar hij wezen moet. Overal in de winkel zijn zitplekken. Veel apparatuur is aangesloten, zodat de klant kan ervaren hoe het apparaat werkt. Er zijn per merk luisterkamers voor de audio. In die demo-ruimtes kan de klant beleven hoe de audioapparatuur thuis klinkt."

Voor ieder budget

De winkel heeft een luxe uitstraling. "Maar we zijn niet duur", geeft Obbink aan. "We hebben een heel concurrerend assortiment. Voor elk budget is hier iets te vinden. Bovendien zit Boxxer hier nog naast. Er zijn twee aparte ingangen met een doorloop van de ene naar de andere winkel."

Obbink heeft haar eigen technische dienst in Lichtenvoorde. "We bieden service aan huis", vertelt Witteveen. "Als je hier een tv, geluidsysteem, vaatwasser, wasmachine of koelkast koopt, wordt dit thuisbezorgd en geïnstalleerd. We hebben ook inbouwapparatuur. We verzorgen ook de service voor producten die niet bij ons gekocht zijn."

Obbink Superstore is gevestigd aan de Dokter Bardetplaats 2 in Doetinchem, 0314-820206.

www.obbink.nl

Meer berichten