LKKR uit je dak gaan in oktober in Doetinchem

  Zakelijk

Doetinchem - Doetinchem staat in oktober in het teken van 'LKKR uit je dak gaan'! Op diverse data is er muziek en spektakel in de binnenstad. De Doetinchemse binnenstad biedt, naast een krachtige horeca en een veelzijdig cultureel- en winkelaanbod, ook vele sfeervolle en bruisende evenementen in het centrum aan.
Voor het publiek zijn deze evenementen in oktober grotendeels gratis. Er is volop variatie in aanbod dus zowel voor jong en oud geldt dat je compleet uit je dak kunt gaan in de binnenstad van Doetinchem!

Doetinchem op de planken
De thema-maand 'LKKR uit je dak gaan' is op zondag 6 oktober afgetrapt met 'Doetinchem op de planken'. Bezoekers van de binnenstad konden gratis een keuze maken uit één van de drie routes en op verschillende locaties in de binnenstad genieten van unieke concerten. 

Muziekfestival Popronde op 20 locaties 
Het grootste gratis reizende muziekfestival 'Popronde' komt dit jaar voor het eerst op 18 oktober naar Doetinchem en vindt plaats op 20 locaties in de Doetinchemse binnenstad. Het evenement, dat gratis te bezoeken is, krijgt veel support van ondernemers en culturele instellingen in Doetinchem.
Het programma van deze eerste Doetinchemse editie van de Popronde biedt een grote variëteit aan deelnemers met alle denkbare muziekstijlen uit de hedendaagse popscène. De acts, die Doetinchem bezoeken zijn te bekijken via www.popronde.nl/steden/doetinchem. 

Uit je dak met lampionoptocht Halloween
Op vrijdagavond 25 oktober organiseert de Gruitpoort leuke Halloween activiteiten. Tussen 17.00 en 19.30 uur is er vrije inloop. Onder het genot van een drankje en wat griezeligs lekkers kunnen de jongere kinderen deze avond o.a. lampionknutselen, luisteren naar een spannend verhaal en er wordt geschminkt. Aansluitend start om 19.30 uur de Halloween lampionoptocht onder begeleiding van Drumband Heelsum vanaf de Gruitpoort door het centrum. Na afloop van de lampionoptocht ontvangen de kinderen warme chocolademelk op het Simonsplein. Voor de 12+jeugd is vanaf 18.00 grimeren tot zombies en start op 20.00 uur de ZombieWalk door de binnenstad. Deelname is gratis voor iedereen.


Koopzondag 27 oktober; swingen in de winkelstraten 
Op koopzondag 27 oktober worden bezoekers van de binnenstad tijdens het shoppen getrakteerd op muziek en spektakel in de winkelstraten. Op diverse plekken zijn dj's van JC Gruitpoort en zangers en zangeresjes van de Nachtegalen te beluisteren. 
Bezoekers van de binnenstad kunnen al swingend hun inkopen doen. Op koopzondag zijn de winkels geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Parkeren op koopzondag is gratis (m.u.v de P-garages, deze zijn alleen gratis tussen 12.00 en 18.00)

Voor meer informatie over evenementen in Doetinchem kijk op: lkkrdoetinchem.nl/evenementen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden