Nelleke Nijman en Marjolein Leeuwerik runnen sinds januari 2018 huidpraktijk Huid- en oedeemtherapie DuoDermis.
Nelleke Nijman en Marjolein Leeuwerik runnen sinds januari 2018 huidpraktijk Huid- en oedeemtherapie DuoDermis. (Foto: Indebuurt.nl)

Bij huidproblemen in juiste handen bij DuoDermis

  Zakelijk

Doetinchem - Heb je al langer hinderlijk last van huidproblemen óf ontstaan er klachten na de behandeling van huid- of borstkanker? Bij de gespecialiseerde huidtherapeuten van het Doetinchemse DuoDermis zijn jij en je huid in de juiste handen. Huidthera-watte? Deze dingen zijn handig om te weten over huidtherapie bij DuoDermis.

door Pim Gerritzen

Nelleke Nijman en Marjolein Leeuwerik runnen sinds januari 2018 huidpraktijk Huid- en oedeemtherapie DuoDermis. Na het afronden van een hbo-studie aan de Hogeschool van Utrecht kwam het ondernemersduo elkaar tegen bij hun werkgever in Ede. "We raakten aan de praat en hadden beiden de wens om een praktijk te starten dichterbij huis. Toen deze kans kwam, besloten we de sprong te wagen", zegt Nelleke.

Maar wat doet een huidtherapeut nou precies? Nelleke: "We behandelen de zieke en beschadigde huid. Onze behandelingen zijn een goede aanvulling op de behandeling van de huisarts of dermatoloog. Deze schrijven bijvoorbeeld de medicatie voor, waarna wij een ondersteunde behandeling uitvoeren."

Therapeutische kousen

Last van rusteloze benen, spataderen of vocht in de benen? Deze klachten verminderen gegarandeerd door therapeutische kousen. Nelleke en Marjolein meten deze kousen met uiterste precisie aan. We horen jullie denken 'heh bah een steunkous'. Nelleke: "De kousen hebben een wat oubollig imago, maar dat is totaal niet nodig. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren. Je kunt zelfs kousen bestellen met hippe printjes."

Zorg goed voor je huid

Voor de verbetering van de huid ben je bij DuoDermis aan het juiste adres. "De huid is een belangrijk orgaan. Daar moet je goed voor zorgen", zegt Marjolein. Volgens de huidtherapeut kun je bij hen terecht voor de meest uiteenlopende problemen. Marjolein: "We hebben onder andere: acnebehandeling, chemische peelings en microneedling. Daarnaast werken we met verschillende huidverzorgingsproducten, zodat we iedereen van dienst kunnen zijn."

Nazorg (borst)kanker

"Die diagnose (borst)kanker is vreselijk. Er komt heel veel op je af. Er volgt een heel traject vol behandelingen, welke gevolgen kunnen hebben voor de huid en het lymfestelsel", legt Marjolein uit. Bij DuoDermis hebben ze verschillende behandelmethodes om de klachten te verminderen. Marjolein: "Door vroegtijdige behandeling van de huid kan veel ongemak worden voorkomen."
Open dag

Huid- en oedeemtherapie DuoDermis houdt op 12 oktober een open dag. Tussen 13.00 en 17.00 uur kun je met al je vragen terecht bij de huidtherapeuten aan de Louise de Colignystraat 11 in Doetinchem.

Meer berichten