Ontspannen sfeer en mooie contacten tijdens Startersdag

  Zakelijk

Doetinchem - Afgelopen zaterdag 2 november hielden de Rabobank en Flox Ondernemershuis de Startersdag. Startende ondernemers konden hier gratis aan deelnemen. Het werd een boeiende dag waar volop mooie gesprekken werden gevoerd, contacten werden gelegd en informatie gedeeld.

Handen ineen slaan

Waarom deze dag? "Bij Flox Ondernemershuis en bij de Rabobank merken we dat startende ondernemers vol vragen zitten", zegt Ronald Treijtel, directeur van Flox. "De Kamer van Koophandel organiseert startersdagen, maar helaas niet meer in deze regio. Samen met de Rabobank besloten we de handen ineen te slaan en deze dag te organiseren."

Startersmarkt en workshops

Al tijdens de inloop vonden deelnemers hun weg naar de verschillende stands op de Startersmarkt. Hier konden ze zich over onderwerpen als marketing, financiën, kantoorbenodigdheden en coaching laten informeren door ervaren ondernemers. Daarnaast waren er zes workshops waarin wat dieper op diverse onderwerpen werd ingegaan. Voor de ochtendworkshops had de gemeente haar raadszaal ter beschikking gesteld. De indrukwekkende ronde ruimte met bijzondere akoestiek en twee grote beeldschermen gaf deze workshops nog net even wat extra's.

Ontspannen en open sfeer

De reacties op de dag waren heel positief. Standhouders en workshopleiders kregen de kans om in een open en ontspannen sfeer met hun doelgroep in contact te komen en starters konden netwerken en informatie vergaren.

"We kunnen terugkijken op een mooie en waardevolle dag", zegt Steven Enneman, Directievoorzitter van Rabobank Graafschap. "We hopen dat we de startende ondernemers hiermee ook de tools in handen hebben gegeven om een goede start te maken met hun bedrijf."

Meer berichten