Rabobank publiceert maatschappelijk jaarverslag 2019


Rabobank publiceert maatschappelijk jaarverslag 2019

  Zakelijk

Regio - Rabobank publiceert vandaag haar jaarcijfers en maatschappelijk jaarverslag 2019. De bank legt hierin zowel financiële als maatschappelijke verantwoording af. Het uitgebreide maatschappelijk jaarverslag illustreert de bijdrage van Rabobank aan mens, milieu en maatschappij. Tevens illustreren lokale infographics de impact op dit vlak in Nederland via onze 89 lokale banken.

Coöperatief dividend

Rabobank is betrokken bij veel maatschappelijke initiatieven en investeert een deel van haar winst in de samenleving. Deze investering wordt ook wel het coöperatief dividend genoemd. Het totaal bestede bedrag aan coöperatief dividend over 2019 is 45,4 miljoen euro.

Rabobank Graafschap heeft hiervan € 364.097 coöperatief dividend geïnvesteerd in de regio. Zo ontving FC Dinxperlo € 2.329 uit de Clubkascampagne voor de aanschaf van nieuwe wedstrijdtenues.

Infographic met maatschappelijke impact voor de regio

Een van Rabobanks speerpunten om blijvend het verschil te maken is klanten verder helpen op het gebied van zelfredzaamheid, ondernemerschap en digitalisering. Ook het versterken van de lokale leefomgeving, bijdragen aan een duurzame voedselproductie en verduurzaming van de woningmarkt zijn belangrijk. Naast de jaarcijfers 2019 publiceren alle 89 lokale Rabobanken een eigen infographic met daarin de maatschappelijke impact voor de regio uitgelicht. Zo ook Rabobank Graafschap.

Bekijk de infographic met de maatschappelijke impact van Rabobank Graafschap op Rabobank.nl/graafschap

Bekijk het landelijke jaaroverzicht 2019 op Rabobank.nl/impact2019

Bekijk de jaarcijfers 2019, resultaten en verslagen op Rabobank.com/jaarverslagen

Meer berichten