Cafetaria de Houtkamp opent dinsdag.
Cafetaria de Houtkamp opent dinsdag. (Foto: )

Cafetaria de Houtkamp opent met friet voor 10 cent

  Zakelijk

Doetinchem - Alles in de nieuwbakken Cafetaria de Houtkamp doet denken een Amerikaanse diner uit de jaren vijftig. De snackbar op de hoek van de Dr. Huber Noodtstraat, de voormalige Snackpoint, opent dinsdag 10 maart om 12.00 uur de deuren. 

Speciaal voor de grote opening heeft de eigenaar een verrassing in petto: een frietje mayo voor de prijs uit de jaren '50, namelijk 10 cent.

De ondernemer benadrukt dat mensen tijdens de opening enkel en alleen een frietje mayo óf friet zonder kunnen bestellen. "Daarna kan Doetinchem genieten van onze hele menukaart."

Knipperende neonreclame, vrolijke kleuren en Elvis zacht galmend door de speakers. Het is alsof we regelrecht een scène van Grease binnenstappen. De eigenaar van Cafetaria de Houtkamp kijkt tevreden rond in zijn jongensdroom: "Van kinds af aan ben ik helemaal weg van die periode. De vrolijke kleuren, romantische sfeer én natuurlijk goede muziek. Je hoort ook uitsluitend muziek uit de periode. In deze diner komt dat allemaal samen."

Naast de frituur heeft Cafetaria de Houtkamp in het ijsseizoen twintig smaken ijs. "Je kunt hier straks zitten voor ijscoupes én milkshakes."

Vanaf 1959 tot het einde van de jaren zeventig zat op de plek van de cafetaria Heebing's Supermarkt en Snackbuffet de Houtkamp, een snackbar. Volgens de ondernemer was de keuze over de naam dan ook snel gemaakt. "Wij willen de geschiedenis eer aan doen, dus vernoemen we onze cafetaria naar De Houtkamp."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden