Familie Beekman met zoon Floris, geboren op 14 september. Foto: PR
Familie Beekman met zoon Floris, geboren op 14 september. Foto: PR

Achterhoekse muisjes voor geboorte Achterhoekertjes

vr 17 sep 2021, 11:16 Zorg

Doetinchem - In Nederland wordt een geboorte gevierd met de eeuwenoude traditie van beschuit met muisjes; we smeren maar liefst 60 miljoen beschuitjes per jaar. Sinds de geboorte van prinses Beatrix in 1938 hebben we dit collectief omarmd. Bij de komst van een jongetje kan kraamvisite rekenen op blauwe muisjes en bij een meisje op roze muisjes. Daar komt vanaf nu verandering in.

Vanaf afgelopen week worden in het Slingeland Ziekenhuis hier Achterhoekse muisjes aan toegevoegd. Dit nieuwe lokale strooigoed heeft de vertrouwde anijssmaak, maar kenmerkende kleuren van de Achterhoek en draagt de naam Achterhoekse Landgenootjes.

Echt Achterhoek
Echt Achterhoek: deze slogan laat zien wat Achterhoekers belangrijk vinden! Vanaf nu kan de komst van een klein Achterhoekertje echt in stijl worden gevierd met beschuit met muisjes in de kleuren van de Achterhoek. “W vinden het dan ook erg leuk dat we in het Slingeland Ziekenhuis nu elke geboorte in stijl kunnen vieren met de Achterhoekse Landgenootjes. Een leuke lokale twist. Het viel in ieder geval in de smaak bij het eerste jonge gezin waar we ze serveerden”, zegt Ilja Willemsen, teammanager Vrouw & Kind van het Slingeland Ziekenhuis.
De Achterhoekse Landgenootjes hebben de vertrouwde anijssmaak, maar zijn glutenvrij en vegan en zijn verpakt in een nieuw jasje. In de Achterhoek zijn ze vooralsnog exclusief verkrijgbaar bij Musjes Kinderwinkel Doetinchem. Ze zijn online te bestellen via de website.
De groene muisjes zijn aan het assortiment toegevoegd, Ze zijn geen vervanging voor de standaard kleuren.


www.stadsgenootjes.nl en www.trotsopdeachterhoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier