De Utrechtse studentenvereniging met doppen voor Evi (rechts). Eigen foto
De Utrechtse studentenvereniging met doppen voor Evi (rechts). Eigen foto Eigen foto

Kroegbaas en Utrechtse studenten doneren kroonkurken

Zorg

DOETINCHEM - Op 4 oktober stond er een interview met de 10-jarige Evi uit Doetinchem in deze krant. In de zomervakantie startte ze met het inzamelen van kroonkurken van bier- en frisdrankflesjes om geld in te zamelen voor KiKa (stichting Kinderen Kankervrij). 

Het artikel in de krant heeft de inzameling een extra boost gegeven. “Mooi ook om te kunnen zeggen dat het echt helpt en werkt. Met grote regelmaat komen particulieren of café eigenaren aan de deur om doppen te brengen of in de bak te stoppen”, meldt vader Christian.
“In de herfstvakantie was er zelfs een dag waarop een café-eigenaar uit Keijenborg aan de deur stond met een zak doppen en later werd de familie gebeld door door een studentenvereniging uit Utrecht. Christian: “Zij verzamelen doppen en maken er een jaarlijks uitje van om deze te doneren. Met hulp van Google kwamen ze uit bij Doetinchems Vizier en het artikelen over Evi. Een paar uur laten kwamen ze aan de deur met een hele lading doppen.”
De kroonkurken worden door Evi ingeleverd bij recyclingbedrijven en metaalbedrijven in de regio. Er kunnen nog steeds kroonkurken worden ingeleverd bij de mooi versierde bak bij haar huis aan het Worpplein 23 in Doetinchem. Hoe meer kroonkurken er ingezameld worden, hoe meer geld voor KiKa. “Onderzoek is belangrijk om kinderen met kanker te helpen”, vindt Evi.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier