Birgit. Foto: gofundme
Birgit. Foto: gofundme gofundme

Doetinchemse gaat voor behandeling in Utah

za 15 jan 2022, 10:04 Zorg

DOETINCHEM - Op 9 februari 20213 veranderde het leven van Birgit uit Doetinchem drastisch door een ernstig auto ongeluk. 

“Ik reed naar mijn werk als weekendhulp in een kledingzaak. Dit deed ik naast mijn studie Pedagogische wetenschappen op de universiteit in Nijmegen en invalwerk als leerkracht en groepswerker in de verslavingszorg. Die avond zou ik carnaval gaan vieren met een vriendin.” Ze kreeg die avond een auto ongeluk met ernstig hersenletsel als gevolg. Via GoFundMe vraagt ze hulp om behandeling in Utah mogelijk te maken.
De ernst van het ongeluk werd enorm onderschat, de aandacht ging uit naar haar verbrijzelde elleboog en gebroken spaakbeen. “Daarnaast had ik een hersenkneuzing, maar zoals er in het ziekenhuis werd aangegeven zou dat met rust wel helemaal herstellen”, aldus Birgit. Dit was niet het geval.
Na een jaar revalideren, voelde ze geen verbetering. Na een jaar kreeg ze te horen van de revalidatiearts dat er toch een blijvende hersenschade was. Ze hadden het verkeerd ingeschat. “Ik moest mijn situatie accepteren, hoe het nu is zal het blijven en de rest van mijn leven zou ik moeten plannen om mijn vermoeidheid heen, prikkels ontwijken enzovoorts. Maar dat kon ik niet, ik was 26 en nog een heel leven voor mij.”
Birgit vraagt hulp via crowdfunding om naar Utah te kunnen gaan voor een treatment. “Ik besloot het heft helemaal in eigen hand te nemen, niet afhankelijk te zijn van grote zorginstellingen die volgens een bepaald protocol werken. Ik ging me meer focussen op sporten, zocht hulp in de alternatieve hoek, heb een training tot yoga nidra teacher gevolgd wat een mega overwinning was. Ik ben er van overtuigd dat ik nog zoveel kan, misschien net op een andere manier maar dat moet niet uitmaken. Alleen die prikkelgevoeligheid en extreme vermoeidheid blijven mij nekken. En dat is waarom ik naar Utah wil!”
Inmiddels heeft Birgit ruim 10 000 euro opgehaald, maar ze is nog niet bij het streefbedrag van 25 000 euro. Bekijk de campagne via:


nl.gf.me/v/c/krzm/leven-overhoop-na-hersenletselhelp-mij-naar-utah

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier