Janny Averesch, de vrijwilliger die de uitgifte gaat uitvoeren. Foto: PR
Janny Averesch, de vrijwilliger die de uitgifte gaat uitvoeren. Foto: PR PR

Voedselbank Doetinchem krijgt Menstruatie uitgiftepunt

Zorg

DOETINCHEM - Door samenwerking van Gasthuisfonds en Voedselbank wordt de Voedselbank Doetinchem een menstruatieproducten uitgiftepunt.

Vrijdag 28 januari is gestart met het uitdelen van gratis menstruatieproducten aan vrouwen en meisjes, die niet voldoende geld hebben om zelf maandverband of tampons te kopen.
Uit landelijk onderzoek blijkt dat 1 op de 10 meisjes en vrouwen daar mee te maken heeft. Bij VB Doetinchem betreft het naar schatting 100 vrouwen en meisjes. De producten worden aan de klanten van de Voedselbank uitgegeven op de laatste vrijdag van de maand bij de uitgiftepunten in Doetinchem en Zelhem. De producten worden afgenomen van het Landelijk Armoedefonds, en Gasthuisfonds Doetinchem neemt de kosten voor haar rekening. Aan de hand van opgedane ervaringen en wensen van gebruikers kan het uitgiftesysteem worden aangepast.
Deze actie past goed bij het werk van het Gasthuisfonds Doetinchem: inwoners met een minimuminkomen financieel helpen bij het voorzien in de eerste levensbehoeften.
De Voedselbank Doetinchem is blij dat op deze manier al haar klanten beter kunnen worden geholpen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant