Home-Start vrijwilliger ondersteunt jonge gezinnen. Foto: Yunio communicatie
Home-Start vrijwilliger ondersteunt jonge gezinnen. Foto: Yunio communicatie Yunio communicatie

Inloop over de vrijwillige Home-Start ondersteuning

Zorg

DOETINCHEM - Op dinsdag  24 mei van 9.30 tot 10.30 uur houden de coördinatoren van het gezinsondersteunings-programma Home-Start een inloop bij Het Gevang, Nieuwstad 76 in Doetinchem. Het inloopmoment is bedoeld voor geïnteresseerden en mensen die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen in de ondersteuning van gezinnen met jonge kinderen. 

Onder het genot van een bakje koffie of thee schetst vrijwilligerscoördinator Nicole Tannemaat beeld bij het doen van vrijwilligerswerk, de inhoud van de gezinsondersteuning inhoudt en het effect dat het werk heeft voor de gezinnen en de vrijwilliger.
Home-Start is een programma voor gezinnen die tijdelijk even een steuntje in de rug kunnen gebruiken omdat ze tegenwind ervaren of opvoedstress. Om deze kleine problemen klein te houden, helpt een vrijwilliger een gezin door een luisterend oor te bieden en praktische tips te geven uit eigen opvoedervaring.
Nicole Tannemaat vertelt: “Home-Start is een laagdrempelige ondersteuningvorm in gezinnen, omdat opvoeden echt leuk is, maar soms ook heel zwaar. Onze vrijwilligers voorkomen dat de tegenwind, een grote storm wordt en dat problemen uit de hand lopen. Een vrijwilliger is een tijdelijke uitbreiding - voor maximaal een jaar - van het netwerk het gezin. Iemand die het gezin verder op weg helpt en eigen ervaring deelt, dat maakt echt een wereld van verschil voor heel veel gezinnen.”
Al meer dan 50.000 gezinnen zijn er de laatste 30 jaar ondersteund door vrijwilligers van Home-Start. Voorafgaand aan het vrijwilligerswerk bereiden de coördinatoren van Home-Start Achterhoek (uitgevoerd door Yunio) nieuwe vrijwilligers voor op de opvoedondersteuning door middel van een cursus. Nicole Tannenmaat vertelt tijdens het inloopmoment bij Het Gevang (Nieuwstad 76 in Doetinchem) alles over de cursus, het vrijwilligerswerk, het effect en de hulpvragen.
Voor informatie of contact neem contact op met de Nicole Tannemaat van Home-Start Achterhoek op homestartachterhoek@yunio.nl

Home-Start is een onderdeel van Yunio jeugdgezondheidszorg 

T: 088 260 9191 W: www.yunio.nl 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier