Afbeelding

Vrijwilligers kerk brengen naastenliefde in praktijk

Zorg

DOETINCHEM - “Het was leuk om te doen en fijn dat we iets voor iemand anders konden betekenen”, vertelt een van de vrijwilligers van de Gereformeerde Gemeente. Ruim twintig vrijwilligers van deze kerk en flexvrijwilligers van Present Doetinchem gingen half juni in vijf groepen aan de slag om andere Doetinchemmers te helpen. Present organiseerde de projecten voor deze vrijwilligers.

Drie tuinen

Drie groepen hielpen respectievelijk een alleenstaande vrouw met niet-aangeboren hersenletsel, een oudere vrouw en een alleenstaande man met het opknappen van hun tuin. Er werd onkruid verwijderd, gesnoeid, een poort opgehangen, een afscheiding van gaas gemaakt en graszoden gelegd. Tussendoor genoten de vrijwilligers van het prachtige weer. 

Sausen en behangen

Op een ander adres hielpen vrijwilligers een alleenstaande moeder bij het sausen en behangen van de slaapkamers van moeder en van een dochter die weer thuis komt wonen. De laatste groep vrijwilligers sausden drie kamers en de hal van een vrouw, die vorig jaar weduwe is geworden. Beide vrouwen konden deze klussen niet alleen oppakken door lichamelijke klachten.

Op alle adressen was er volop mogelijkheid voor ontmoeting tussen de vrijwilligers en de bewoners. 

Doe ook mee!

Wil je ook samen met vrienden, familie, kerkgenoten of een andere groep een Doetinchemmer helpen en zo ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Neem dan contact op met Josefien Nahuis, josefien.nahuis@presentdoetinchem.nl of T 06 4860 8993.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier