WensAmbulance Oost-Nederland en organisatie BAX2Give. Foto: Simon Schutter
WensAmbulance Oost-Nederland en organisatie BAX2Give. Foto: Simon Schutter PR

Hardloopestafette 2022 BAX2Give

Zorg

DOETINCHEM - BAX advocaten belastingkundigen zet zich al jaren op een sportieve manier in voor het goede doel. Door het organiseren van een hardloopestafette die gedurende twee dagen continu, dag en nacht, doorgaat, is dit jaar geld ingezameld voor de Stichting WensAmbulance Oost-Nederland. Deze stichting maakt het mogelijk dat voor ernstig zieke of terminale patiënten toch een laatste wens in vervulling gaat. Nog één keer naar zee, naar een voetbalwedstrijd of nog één keer naar huis. De herinneringen (memories) die dan gemaakt worden, zijn indrukwekkend. Om die reden heeft de hardloopeditie van 2022 van BAX2Give de titel: “Make Memories”.

Op 18 en 19 juni hebben 60 lopers een route van 250 kilometer afgelegd vanuit Bielefeld in Duitsland richting Enschede en via de Achterhoek naar Doetinchem. De route voerde door een heuvelachtig landschap met veel hoogtemeters en veelal onverhard terrein. De deelnemende 60 lopers moesten flink afzien onder het motto “Voor een laatste wens zet je alles in beweging”.

Op zondag 19 juni om 16.30 uur arriveerden de lopers weer in Doetinchem waar familie, vrienden en sponsors hen met groot applaus en bloemen ontvingen. Namens de organiserende stichting BAX2Give maakte Bjorn Harbers bekend dat het recordbedrag van maar liefst 45.270,30 euro bij elkaar was gelopen door de deelnemers. Een geweldige financiële opsteker voor de Stichting WensAmbulance Oost-Nederland.

Groepsfoto bij de Externsteine. Foto: Simon Schutter

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant