Informatiebijeenkomst over het zelf regelen van zorg of ondersteuning met een PGB. Foto: MantelzoorgNL/Angeline Swinkels

Informatiebijeenkomst over het zelf regelen van zorg of ondersteuning met een PGB. Foto: MantelzoorgNL/Angeline Swinkels

Informatiebijeenkomst bij Vanouds over PGB

Zorg

DOETINCHEM - De mantelzorgcentrale van Buurtplein houdt op woensdagavond 21 september een informatiebijeenkomst over het persoonsgebonden budget (PGB). De avond wordt gehouden bij Vanouds (Grutstraat 43, Doetinchem)

Met een PGB kunnen mensen die langere tijd zorg of ondersteuning nodig hebben dit zelf regelen. Ook sommige zorgtaken van mantelzorgers (mensen die zorgen voor een naaste) kunnen uit een PGB worden betaald. Maar hoe werkt dat dan? En waarom zou je dat wel of niet willen als zorgvrager of als mantelzorger? Tanja Beerten, mantelzorgmakelaar bij Umero, komt daar alles over vertellen. De informatiebijeenkomst is (na aanmelding) gratis te bezoeken.
Aan bod komen onderwerpen als:
- Wat is een PGB is en wat zijn de verschillen met Zorg In Natura (ZIN)
- Voor welke zorg of ondersteuning is PGB mogelijk
- Welke taken van een mantelzorger kunnen (mogelijk) worden overgenomen vanuit een PGB
- Wat komt er kijken bij het beheren van een PGB
- Hoe kan men een bewuste keuze maken tussen een PGB en het regelen van de zorg op een andere manier
- Hoe is de procedure voor het aanvragen van een PGB en waar kan men terecht voor meer informatie.
Na afloop is er voldoende ruimte voor vragen.

Aanmelden kan tot 14 september via e-mail mantelzorgcentrale@buurtplein.nl of tel. 0314-654440. De avond start om 19.00 uur en het formele deel duurt tot 20.30 uur. Daarna kan met een drankje worden nagepraat.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant