'Zeikwijf' Pauline Redlich steekt mantelzorgers een hart onder de riem. Foto: PR

'Zeikwijf' Pauline Redlich steekt mantelzorgers een hart onder de riem. Foto: PR

Foto PR

Drie verwendagen voor Doetinchemse mantelzorgers

Zorg

DOETINCHEM - Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Vaak vinden zij dat vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering. Op de Dag van de Mantelzorg laat heel Nederland dat weten en worden op verschillende plekken mantelzorgers in het zonnetje gezet. In de gemeente Doetinchem gebeurt dat zelfs gedurende drie dagen, van 8 tot en met 10 november, met een aantal leuke, gezellige evenementen voor mantelzorgers die wonen in de gemeente Doetinchem of zorgen voor iemand uit de gemeente Doetinchem. Mantelzorgers van 18 jaar of ouder kunnen zich aanmelden.

Dinsdag 8 november worden de drie Doetinchemse dagen afgetrapt met de theater surprise show ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’. Pauline Redlich is theatermaker en zorgmoeder. Zij neemt het publiek door middel van hilarische anekdotes, (pijnlijk) eerlijke verhalen, tips, humor en een flinke dosis zelfspot mee in de wereld van mantelzorg. Onderwerpen als machteloosheid, onbegrip, schaamte, schuldgevoel, eenzaamheid en levend verlies komen voorbij. Een bijzondere voorstelling bomvol (h)erkenning, waardering, cadeautjes en spontaniteit. De voorstellingen worden gegeven in het Amphiontheater (voormalige Gruitpoort).
Op woensdagavond 9 november kunnen de deelnemers wijn of bier komen proeven bij Vanouds, het sfeervolle restaurant aan de Grutstraat 43. Er zal ook aandacht zijn voor alcoholvrije varianten. Gezelligheid behoeft geen alcohol en de laatste jaren hebben de alcoholvrije varianten ook flink terrein gewonnen. Zowel de wijnproeverij als de bierproeverij worden omlijst met lekkere hapjes. Voor de wat jongere volwassenen (18-30 jaar) is gekozen voor een workshop cocktail shaken. Tijdens deze workshop gaan zij zelf een paar lekkere cocktails en mocktails maken en daarna onder het genot van een borrelhapje nuttigen.
Op donderdag 10 november zijn er een brunch, een high tea en een diner waar mantelzorgers uit kunnen kiezen. Geheel verzorgd door Vanouds.

Even eruit
De activiteiten zijn bedoeld voor mantelzorgers en niet voor de zorgvrager. Op deze manier is de mantelzorger er even echt uit. Wie vanwege de zorg niet de mogelijkheid heeft om weg te gaan maar wel graag wil komen? De mantelzorgcentrale denkt graag mee in het zoeken naar een oplossing: tel. (0314) 654440 of e-mail mantelzorgcentrale@buurtplein.nl..
Aan alle activiteiten zit een maximum qua aantal deelnemers.  Opgeven kan via onderstaande website en is mogelijk tot 1 november of tot de activiteit vol zit.


www.buurtplein.nl/dagvandemantelzorg

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier