Buurtplein breidt dienstverlening uit

Algemeen

Doetinchem - Buurtplein breidt haar dienstverlening uit met Buurtplein Inloop.

Voortaan kunnen inwoners iedere werkdag ergens in de gemeente Doetinchem terecht voor directe beantwoording van vragen en ondersteuning. Een team, bestaande uit een buurtcoach, sociaal raadslid en vrijwilligers van het Formulieren Café, zit klaar om direct vragen te beantwoorden. Dit kunnen allerhande vragen zijn over bijvoorbeeld gezondheid en zorg, geldzaken, de buurt of je gezin.
Men kan zelf kiezen op welke dag, welk tijdstip en welke locatie een bezoek het beste uitkomt. Altijd gratis en zonder afspraak. De bedoeling is om laagdrempelig mensen snel op weg te helpen; mocht blijken dat de ondersteuning wat meer tijd nodig heeft dan wordt een vervolgafspraak ingepland, indien gewenst.
Buurtplein Inloop is op maandag van 17.00 tot 18.30 uur in de Trefkuul in Gaanderen.
Dinsdag van 16.00 tot 17.30 uur in De Zonneboom te Doetinchem.
Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in De Zuwe in Doetinchem en Raadhuis Wehl en van 17.00 tot 19.00 uur in De Daele te Doetinchem.
Donderdag is er inloop van 10.00 tot 12.00 uur in De Daele, Doetinchem.
En vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur in ‘t Brewinc te Doetinchem.
Uiteraard kan men ook buiten de Buurtplein Inloop om nog gewoon tijdens de normale openingstijden bij de wijkcentra en steunpunten van Buurtplein terecht. Om een folder op te halen, een afspraak te maken of bijvoorbeeld wat af te geven.
Indien de agenda’s het niet toelaten om iemand direct te woord te staan, wordt er een afspraak ingepland.