Foto: PR

Foto: PR

Doetinchemse wandeluitdaging

Sport

DOETINCHEM - De Doetinchemse Wandel Challenge (DWC) is een initiatief van Sportbedrijf Doetinchem om mensen te helpen bij het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid.

“Bewegen heeft een positieve invloed op diverse chronische aandoeningen en kan de kwaliteit van leven verbeteren. Heb jij te maken met chronische aandoeningen als diabetes, COPD, hart- & vaatziekten, reuma, wil jij een aantal kilo’s kwijt of gewoon meer bewegen? Dan ben jij van harte welkom om mee te doen met dit gratis wandelprogramma”, vertelt Dion Teloh van Sportbedrijf Doetinchem.

Afstand opbouwen
In een periode van 12 weken gaan de deelnemers wekelijks wandelen met de buurtsportcoach. Er wordt vanuit wisselende startlocaties gewandeld. Teloh: “Je bouwt samen met andere deelnemers gestaag toe naar het volbrengen van een wandelafstand van minimaal vijf kilometer, waarbij er rekening wordt gehouden met het niveau. Er wordt gestart met een wandelafstand van circa twee kilometer.”

Aanmelden
Tot en met 17 september is er de mogelijkheid om je in te schrijven voor de ‘Doetinchemse Wandel Challenge’.
De startdatum is maandagmiddag 20 september. “Na het aanmelden ontvang je van ons het programma van de startlocaties. Wilt u zich meteen aanmelden voor de Doetinchemse Wandel Challenge? Ga dan naar de website en ga via de pagina van ‘Wandelen in de gemeente’ door naar het kopje ‘Doetinchemse Wandel Challenge’”, legt Teloh uit.

Informatie
Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met buurtsportcoach Rob Wentink. Stuur een e-mail naar r.wentink@sportservicedoetinchem.nl of via telefoonnummer 06-28246158.