Luisterverhaal voor kids over scheiding

Doetinchem - Elk jaar krijgen ruim 75.000 kinderen te maken met een echtscheiding. Theatermakers Wendelien Wouters en Sylvia Sars (afkomstig uit Doetinchem) maakten er een luisterverhaal over voor kinderen en hun ouders. 

Met ‘1 papa + 1 mama + 2 huizen' lanceert Wouters&Sars op de landelijke Dag van de Scheiding op 10 september een raak verhaal.
Het verhaal gaat over grote zus en kleine zus. "Zij worden gevolgd vanaf het moment dat hun ouders vertellen dat ze gaan scheiden tot een jaar later: het moment waarop de zusjes hun plek vinden in een leven waarin veel veranderd is,” vertelt Wendelien Wouters. "Met muziekproducer Taco Nieuwenhuizen maakten we een grappig en indringend verhaal met pakkende liedjes”, vult Sylvia Sars aan.
Ruim 700 kinderen dachten mee over de inhoud. Wendelien: "Kinderen van acht verschillende scholen schreven stukjes tekst en deelden verhalen die we een plek in het verhaal konden geven.” Sylvia: "Ze kwamen met praktische ideeën en doordat het verhaal zo door kinderen bedacht is, kunnen ze er veel herkenning en troost in vinden en wordt het onderwerp makkelijker bespreekbaar.”

Reacties
‘Ik lijk een beetje op grote zus, ik ben ook vaak boos op mijn ouders over de scheiding', aldus Julia (11). ‘Kleine zus wilde haar moeder blij maken, dat probeer ik ook vaak', vertelt Minke (8).
Het luisterverhaal is als download beschikbaar óf op vrolijke USB stick. Bestellen:


1papa1mama2huizen.nl