Open Monumentendag in
gemeente Doetinchem

DOETINCHEM - Open Monumentendag 2021 staat komend weekend op het programma. In de gemeente Doetinchem zijn er activiteiten op zaterdag 11 september van 10.30 tot 16.30 uur en zondag 12 september van 11.00 tot 16.30 uur.

Circa 15 gebouwen in Doetinchem en Wehl openen hun deuren. Een greep uit het programma: Op vrijdagavond is de opening in kasteel de Kelder om 19.00 uur. Leerlingen va de Muziekschool zorgen voor een muzikaal intermezzo. Iedereen is welkom. De toegang is vrij, maar in verband met corona is aanmelding verplicht: grynsanten@planet.nl.
In kasteel De Kelder wordt op zaterdag een livestream gehouden. Eigenaren van monumenten en andere belangstellenden worden geïnterviewd en er zijn filmpjes te zien zijn van wat er zoal te beleven valt tijdens dit weekend.
In de Catharinakerk geeft zaterdag 11 september van 14.00 tot 16.00 uur het Oost Nederlands Kamerkoor een openbare repetitie.
In Wehl kan het publiek met de nazaten van architect Damen een fietstocht maken langs een aantal van door hem ontworpen gebouwen.
Er worden fiets- en wandelroutes langs diverse monumenten in Doetinchem en Wehl aangeboden. Het hele programma staat online.


www.openmonumentendagdoetinchem.nl