Winnares van de bakstrijd Nika Huisman (r) en kinderburgemeester Linn van Hal. Foto: PR
Winnares van de bakstrijd Nika Huisman (r) en kinderburgemeester Linn van Hal. Foto: PR PR

Nika Huisman wint Bakstrijd Kruiswerk

Algemeen

Doetinchem - Met haar heerlijke mini sloffenrecept werd Nika Huisman zondag 5 september de winnares van de Bakstrijd. Dit is een initiatief van ledenvereniging Kruiswerk Achterhoek en Liemers in samenwerking met Bakwinkel Gaabs uit Doetinchem.

Nika vertelt: “In het recept heb ik amandel verwerkt. En mijn vader heeft zelf de vormpjes gemaakt voor de sloffen!” Dat was precies de insteek van de bakstrijd, samen aan de slag in de zomer om een heerlijk baksel te maken.
Maak jij de lekkerste zomertaart? Zo luidde de oproep in de zomerkrant van Kruiswerk. Het maken van een heerlijk zomers baksel, met vruchten die in de zomer te vinden zijn. Tientallen inzendingen kwamen binnen, waarvan er drie door mochten naar de finale. Vorige week zondag werden alle taarten geproefd door de jury. In de jury zaten naast Gabi Hunter, eigenaresse van Bakwinkel Gaabs, ook Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, en kinderburgemeester Linn van Hal.
Linn van Hal maakte de winnares bekend: “Alle taarten waren ontzettend lekker. Toch sprong er één echt uit met smaak”. Nika ging naar huis als winnares en is binnenkort weer te vinden in bakwinkel Gaabs om haar prijs te innen: een bakworkshop voor twee personen.
Bekijk het recept van Nika op de website.

www.kruiswerk.nl/bakstrijd