Burendag Buur maakt Natuur

Algemeen

Doetinchem - Op het natuurterrein ’t Knapperslag in Doetinchem is zaterdag 25 september een open dag met excursies voor de ‘buren’ van de stichting Buur maakt Natuur. De dag duurt van 10.30 tot 15.00 uur en wordt geopend door wethouder Lambregts.

‘Buur maakt Natuur’ realiseert natuurterreinen op strategische locaties die toegankelijk zijn voor omwonenden. Inmiddels zijn in Doetinchem al twee terreinen gerealiseerd (’t Knapperslag en De Watertap) en wordt gezocht naar een derde locatie.
Burgers en bedrijven kunnen certificaten kopen à zes euro per vierkante meter, waardoor zij ‘buur’ van de stichting worden. Inmiddels zijn er meer dan 500 buren verspreid over heel Nederland, dankzij de samenwerking met de groene netbeheerder Greenchoice.
Deze ‘buren’ en alle geïnteresseerden zijn welkom op 25 september om te zien wat er in de afgelopen jaren gerealiseerd is. Verschillende excursies worden aangeboden, ook op het Natuurpark Overstegen waarvan de vrijwilligersgroep De Groene Knoop een partner is van  de stichting.

Activiteiten

Naast excursies zijn er op deze dag meerdere activiteiten te beleven die een link hebben met natuur, duurzaamheid en streekproducten. Het IVN (natuureducatie) heeft een waterkar, waarmee proefjes over waterleven in de poelen gedaan worden. Bijenvereniging Doetinchem e.o. is present en publiek kan zelfstandig een route wandelen.
De inrichting van het terrein ’t Knapperslag is vorig jaar afgerond en er is aanvullend een vleermuiskelder met toren en oeverzwaluwwand gebouwd. De excursies over het terrein bevatten alle aspecten van het terrein: van landschap, tot vegetatie en fauna. Aan het eind van de middag worden excursies naar Gaanderen (het terrein De Watertap) en natuurpark Overstegen gehouden. Inschrijven voor deelname kan op de website.

www.buurmaaktnatuur.nl