Het team van Schmidt Medica Doetinchem. Foto: PR
Het team van Schmidt Medica Doetinchem. Foto: PR PR

Schmidt Medica neemt praktijk Joke Rottier over

Doetinchem - Schmidt Medica heeft op 15 augustus de praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie van Joke Rottier overgenomen. De praktijk van Joke is een gevestigde naam in Doetinchem en omgeving en men komt hier al jaar en dag voor huid- en oedeemtherapie en het aanmeten van therapeutisch elastische kousen. De vestiging in EMC de Raad aan de Raadhuisstraat blijft ongewijzigd. Naast deze locatie kan men in Doetinchem ook terecht op de twee locaties van het Slingeland Ziekenhuis aan de Kruisbergseweg en de Gezellenlaan. 

Met drie eigen vestigingen en een vijftigtal servicelocaties in Oost-Nederland mag Schmidt Medica zich met recht een belangrijke speler noemen als het gaat om het leveren van medische hulpmiddelen, zoals therapeutisch elastische kousen, klittenband zwachtels, braces en borstprothesen.
Schmidt Medica is een erkend SEMH-bedrijf (de Stichting Erkenningsregeling leveranciers Medische Hulpmiddelen) en heeft contracten met alle zorgverzekeraars. "Zo bent u verzekerd van de beste zorg en producten", aldus een woordvoerder.

Elastische kousen en steunkousen
Er zijn verschillende medische indicaties waarvoor steunkousen gedragen kunnen worden. De kousen zorgen voor een betere doorbloeding waardoor vocht en afvalstoffen worden afgevoerd. Om die reden worden de kousen ook steeds vaker gedragen door mensen met staande of juist zittende beroepen. Ook door sporters wordt steeds meer gebruik gemaakt van deze compressietherapie. Ook voor armen zijn therapeutisch elastische kousen verkrijgbaar. "Wij bieden diverse soorten kousen die ieder hun specifieke eigenschappen en mogelijkheden hebben.”
De overname van de praktijk van Joke Rottier biedt een mooie aanvulling op de levering van deze producten. Oedeemtherapie in combinatie met het dragen van elastische kousen biedt vaak een heel goed resultaat bij mensen met lymfoedeem.

Team Regio Doetinchem
In de regio Doetinchem zijn Astrid Hippert, Ienske Smeerdijk, Marloes de Greef en Tom Hendriks de vaste compressie specialisten. Martha Vreeling is werkzaam als huid- en oedeemtherapeute. Zij zijn vijf dagen in de week graag van dienst op de diverse locaties.

Werkwijze
Tom Hendriks: “Op het moment dat iemand doorverwezen wordt of zelf bij ons aanklopt voor bijvoorbeeld een therapeutisch elastische kous, komt onze compressie specialist in beeld. Hij/zij meet het been of de arm op en bespreekt samen met de cliënt wat de mogelijkheden zijn, zoals kleuren en motieven. De kous wordt gelijk geleverd of besteld. Ook regelen wij de financiële afhandeling met de zorgverzekeraar. Zo heeft de cliënt nergens omkijken naar.”
Vindt de cliënt het lastig om de steunkousen zelf aan- of uit te trekken? Dan worden passende aan- en uittrekhulpmiddelen geleverd.

Bezoek aan huis en samenwerking
Alle collega’s bezoeken de cliënten kosteloos aan huis als men niet langs kan komen. Ienske: “Wij proberen zoveel mogelijk onze vaste klanten te bezoeken in de regio dus zo hebben mensen altijd een vast gezicht en dat waarderen ze enorm.”
De korte lijnen met specialisten in het ziekenhuis, huisartsen, fysio- en ergotherapeuten en zeker ook de thuiszorg zijn een absolute meerwaarde van Schmidt Medica. “Het onderlinge contact loopt overal heel erg goed, waardoor je als leverancier de cliënt op en top van dienst kunt zijn.”

Contact
Schmidt Medica is te bereiken via 088-0047470 of info@schmidtmedica.nl.


www.schmidtmedica.nl