Geldboete en nederlaag voor De Graafschap

DOETINCHEM - Het was niet de beste week voor De Graafschap. Vorige week ontving de club van de KNVB een geldboete van 3.750 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

De club kreeg de straf opgelegd nadat supporters tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC op 7 augustus vuurwerk afstaken en ‘bekers met vloeistof en voorwerpen' wierpen richting doelman Rody de Boer van Roda JC (vorig jaar nog De Graafschap).
Afgelopen vrijdag speelde De Graafschap de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Na een goed eerste half uur met een aantal grote kansen, keken de Superboeren bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Uitgerekend Daryl van Mieghem, die na deze zomer vanuit Doetinchem verkaste naar Volendam, was een van de doelpuntenmakers.
In de tweede helft duurde niet lang voordat Robert Mühren de wedstrijd besliste middels een strafschop: 0-3.
In de 73ste minuut moest aanvoerder Ted van de Pavert noodgedwongen het veld verlaten met een hoofdblessure. De verdediger liep een scheurtje in het jukbeen op en is een aantal weken uit de roulatie.
De avond eindigde wel mooi, want na de wedstrijd werd Daryl van Mieghem door de supporters op de Spinnekop geëerd voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de Superboeren.
De Graafschap kreeg maandagavond al de kans de bittere smaak van de nederlaag weg te spoelen tegen Jong AZ. De uitslag van deze wedstrijd was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.