Swim to Fight Cancer Achterhoek 'scoort' 310.528 euro: aantal deelnemers overtrof verwachtingen

Doetinchem - Swim to Fight Cancer Achterhoek heeft 310.528 euro opgehaald voor Stichting Fight cancer voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via het KWF. De derde editie van Swim to Fight Cancer Achterhoek was op 12 september bij recreatieplas Stroombroek in Braamt.

"Het aantal deelnemers overtrof dit jaar alle verwachtingen", blikt projectleider Margot Vergagen terug. Bij de allereerste Swim-editie in 2017 stonden er 85 deelnemers aan de start. Dit jaar doken er maar liefst 367 deelnemers het frisse water in voor een afstand van één of twee kilometer. De Kids Swim deelnemers zwommen een afstand van 500 meter.
Verhagen: "Het aantal businessteams dat we aan ons evenement kunnen binden, groeit nog steeds. Dit jaar waren dat er maar liefst 15, dat is fantastisch. We horen vanuit die teams ook zoveel positieve geluiden. Het evenement verbindt en verbroedert. Het geeft voldoening om samen, als collega's of vriendengroep, te trainen en een gezamenlijke missie te hebben. Om de strijd tegen kanker te kunnen winnen is ontzettend veel geld voor kankeronderzoek nodig. We zijn dan ook zo ontzettend trots op alle 367 Swimmers wat zij bij elkaar gebracht hebben.”
De opbrengst van Swim to Fight Cancer Achterhoek gaat naar Stichting Fight cancer, een landelijke organisatie die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Deze editie is ook een deel van de donaties geïnvesteerd in een lokaal doel. Swim to Fight Cancer Achterhoek doneert dit aan de afdeling Oncologie van het Slingeland Ziekenhuis.
Voorzitter Koen Reijnders, chirurg oncoloog in het Slingeland Ziekenhuis: "Onze afdeling Oncologie gaat twee koppelbedden realiseren voor terminale oncologische patiënten van het Slingeland Ziekenhuis. Als naaste kun je dan samen zijn en elkaar steunen. We zijn dan ook dankbaar dat we dit kunnen doen.”
De vierde editie van Swim to Fight Cancer Achterhoek staat gepland voor 2023.