Leesclub

Doetinchem - 'Lezen doe je alleen, maar praten over boeken doe je met anderen. Dat voegt een extra dimensie toe aan elk boek en aan elk lezersleven'. 

Dat is het motto van Senia, de landelijke organisatie van leesclubs. In samenwerking met Bibliotheek West-Achterhoek wordt op maandag 27 september om 14.30 uur een startersbijeenkomst gehouden om mensen die graag lezen bij elkaar te brengen. Deelname is gratis en vrijblijvend. Aanmelden via joseevanderstaak@gmail.com.
Verspreid over het hele land delen zo’n 1.400 clubs hun interesse voor literatuur. De meeste leesclubs lezen zes of zeven boeken per jaar en het aantal bijeenkomsten is gelijk aan het aantal te bespreken boeken.
Meer informatie: www.bibliotheekwestachterhoek.nl.


Gratis Griekse les

Doetinchem - Komende winter, vanaf november, geeft Leo van Gog uit Doetinchem weer een cursus Nieuw-Grieks voor beginners. 

“We beginnen met het Griekse alfabet. Na de cursus kunt u de Griekse woorden lezen en uitspreken en een eenvoudig gesprek voeren”, vertelt hij. De cursus is gratis bij Van Gog thuis in Doetinchem, inclusief koffie. “Ik doe het voor mijn plezier.”
Maximaal vijf deelnemers, tijdstip in overleg. Inlichtingen en opgeven bij Leo van Gog via e-mail: ljvangog@planet.nl.


Wandeling in Slangenburg

DOETINCHEM – Spoorzoeken in Slangenburg houdt vrijdag 24 september een wandeling van ruim een uur. Iedereen die tot rust wil komen in de natuur en op zoek is naar inspiratie is welkom vanaf 10.15 uur bij de Slangenburgse kerk, IJzevoordseweg 35 voor de ontvangst met koffie. 

Na een meditatief moment om 10.45 uur waarin een gedicht, een tekst of een vraag wordt aangereikt, begint de wandeling het eerste kwartier in stilte. Daarna is er ook gelegenheid om met elkaar te praten. Duur tot ongeveer 12.15 uur, waarna desgewenst meegedaan kan worden aan een gezamenlijke lunch met meegebracht brood na de wandeling. Opgave vooraf is niet nodig, kosten vier euro. Informatie: www.spoorzoekenslangenburg.nl.