Infoavond maatschappelijke diensttijd

Doetinchem - Jongeren tussen 14 en 27 jaar worden uitgedaagd een 'Noaberdeal' te sluiten. Op woensdag 6 oktober is er een informatieavond in de kantine van vv Doetinchem.

De maatschappelijke diensttijd biedt jongeren een kans om op een vernieuwende manier talenten te ontdekken en ontwikkelen. "Oftewel: Ontdek waar je goed in bent", meldt Ger Melissen.
"Tijdens de maatschappelijke diensttijd leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Je krijgt een eigen begeleider, volgt trainingen die je zelf interessant vindt en krijgt vaak ook een certificaat. Handig voor je cv, bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze, de volgende stap voor je toekomst of het vergroten van je netwerk."
De maatschappelijke diensttijd kan gedaan worden in de vrije tijd of in een tussenjaar. Soms kan het ook onder schooltijd. Van een paar uur per week tot een paar dagen, dat is eigen keuze. Melissen: "Zet samen met anderen jongeren mooie stappen naar de toekomst, zet je in voor de wijk , de sportvereniging of help ouderen bij jou in de buurt. Bijna alles kan. Kies zelf welke maatschappelijke diensttijd bij je past." Te denken valt aan EHBO-cursus, ondernemerschap-training, scheidsrechteropleiding en nog veel meer.
Deelnemers krijgen een vrijwilligersvergoeding van 2,75 euro en vanaf 18 jaar 5 euro en er zijn drie categorieën: goud 160 uur, zilver 120 uur en brons 80 uur.
Aanmelden voor de informatieavond of meer informatie staat online. Of bel of mail: Ger Melissen, 06-23233501, gspmelissen@planet.nl..


www.fcnoaber.nl