AZSV Aalten winnaar Achterhoek Cup 2019. Foto: Erik Eijkelkamp

AZSV Aalten winnaar Achterhoek Cup 2019. Foto: Erik Eijkelkamp

De bal gaat rollen om de Achterhoek Cup

Heren, dames en jeugd starten in tiende editie van toernooi

REGIO - Op dinsdag 5 oktober start de tiende editie van de Achterhoek Cup. De categorie Standaard Heren trapt af met de groep belofte teams tot 23 jaar. De eerste speelronde begint om 20.00 uur en laat direct mooie duels zien. 

RKZVC O23 uit Zieuwent ontvangt SDOUC O23 uit Ulft en het team van Vorden O23 krijgt de beloften van AZSV O23 uit Aalten op bezoek.

SDOUC-Silvolde
De overige 38 standaard herenteams spelen op de dinsdagen 12 en 19 oktober hun eerste wedstrijd, met als absolute uitschieter de confrontatie in Ulft tussen tweedeklasser SDOUC en hoofdklasser SC Silvolde.
Ook de wedstrijd tussen Vorden en HSC’21 uit Haaksbergen is een interessante affiche. Beide wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 19 oktober. De winnaars uit de eerste ronde plaatsen zich voor het vervolg van het toernooi. De verliezers krijgen via de herkansingsronde de kans om alsnog een plaats in de tweede ronde te veroveren.

Jeugd
De teams uit de categorie Jeugd Onder 15 starten op woensdag 6 oktober met de poulefase.
De twintig JO15 teams zijn verdeeld in vijf poules met vier teams. De eerste speelronde start om 19.00 uur met onder andere Longa’30 JO15-1, thuis tegen FC Zutphen JO15-1.

VIOD
In Doetinchem ontvangt VIOD JO15-1 het JO15-1 team van sv Grol uit Groenlo en in ’s-Heerenberg staat de wedstrijd tussen de JO15-1 teams tussen FC Bergh en PAX Hengelo op het programma.
Naast de vijf poulewinnaars gaat ook de nummer twee uit poule 3 (na loting) direct door naar de kwartfinale. De overige vier nummers twee van de andere poules gaan via een tussenronde uitmaken welke twee teams de kwartfinale gaan aanvullen voor het vervolg van het toernooi.

Vrouwen
De categorie Vrouwenvoetbal telt dit jaar 27 teams. Op de valreep heeft het vrouwenteam van sv Varsseveld VR1 zich alsnog ingeschreven. Het toernooi van het vrouwenvoetbal is opgesplitst in 25 teams, die via een poule systeem en een tussenronde gaan uitmaken welke zes teams uiteindelijk in de kwartfinale terecht gaan komen. De twee overige teams, AZSV VR1 en DZC’68 VR1, zijn de hoogst spelende teams qua niveau en stromen pas in na de tussenronde. De poulewedstrijden starten op woensdag 13 oktober. De vaste aanvangsttijd van het vrouwenvoetbal is om 20.00 uur.
Voor een volledig en actueel overzicht kijk op  de website.


www.achterhoekcup.nl