Goed Volk bij Dialectkring

Lievelde - De Dialectkring Achterhook en Liemers houdt op zondag 3 oktober een aflevering van het programma 'Met dialect op de koffie'.

Op deze morgen treedt de streektaalband Goed Volk op. Ook niet-leden zijn welkom van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt acht euro.
De band speelt luisterliedjes, die worden afgewisseld met verhalen in het Nedersaksisch. De band bestaat uit Hans Beernink (gitaar, basgitaar en zang), Stef Geurtzen (gitaren, mondharmonica en zang), Hans Westerveld (gitaar, banjo, melodica, mandoline en zang) en Frans van Gorkum (zang en verhalen).
Bij de ingang wordt de bezoekers gevraagd naar een geldig coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs.


www.dialectkring.nl


Concert over vlucht uit Oezbekistan

ZELHEM - Ekaterina Levental, de gevierde mezzosopraan en harpiste, treedt zondag 3 oktober om 20.00 uur op in De Brink in Zelhem met haar indrukwekkende migratieverhaal.

Prachtige muziek illustreert in deze solovoorstelling de emotionele kant van de vlucht. Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar master diploma. Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer.
In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt zangeres en harpiste Ekaterina Levental het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme.
Dit inhaalconcert is voor abonnementhouders van het seizoen 2020/2021 gratis, kaarten voor overige belangstellenden zijn bij de ingang te koop voor 20 euro.
Een coronatoegangsbewijs dient vertoond te worden.


Excelsior op zoek naar muzikanten

SILVOLDE - Muzikanten in een harmonie, fanfare of brassband die op maandagavond nog vrij zijn, hebben de gelegenheid om deze avond in te vullen met een extra orkest. Excelsior uit Silvolde is een fanfareorkest waar nog enkele vacatures zijn op diverse instrumenten, waaronder de Bb-Bas. 

Het orkest is regionaal georiënteerd. Muzikanten komen behalve uit Silvolde ook uit de diverse omliggende plaatsen. Behalve voor de bas is er ook plaats voor onder andere een bugellist, een melodisch slagwerker en een saxofonist. De repetitieavond is op maandag in Ons Pakhuus in Silvolde van 19.45 22.00 uur. Info: 06-22011475.