Doe Jazz '81 trapt af met jubileumdag

DOETINCHEM - Na de afkondiging van de nieuwe maatregelen is het duidelijk geworden dat Doe Jazz '81 weer kan starten met de jazzmiddagen. Op zondag 10 oktober wordt het 40-jarig bestaan gevierd.

De jazzmiddag begint om 14.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur.
"Omdat er een maximaal aantal plaatsen in de Kruisberg beschikbaar is, hebben wij besloten voorrang te verlenen aan onze leden, sponsoren en adverteerders. Ieder lid heeft deze middag gratis toegang", meldt voorzitter Peter van den Bremen. "De lidmaatschapskaart van 2020 geldt daarbij ook voor 2021."
Om verzekerd te zijn van een plaats, dienen belangstellenden zich wel vóór 3 oktober aan te melden bij secretaris Auke Boonstra: info@doejazz81.nl of 0314-324060.
Introducees en niet-leden die zich aanmelden, komen op een reservelijst. Na 3 oktober is bekend hoeveel leden zich hebben aangemeld en voor hoeveel extra mensen er nog toegang is. Een eventuele introducee – één per lid - kan ook vóór 3 oktober aangemeld worden. Entree voor introducees bedraagt vijf euro en niet-leden betalen tien euro. Betaling aan de zaal.
Bij de ingang wordt gecheckt of de bezoeker beschikt over een vaccinatiebewijs of een negatief testbewijs (QR-code, recente coronatest of de papieren variant).

Jazzprogramma
Voor het jubileum is een uitgebreid jazzprogramma samengesteld, waaraan meewerken: Harry Kanters (virtuoze pianist die thuis is in diverse stijlen van de traditionele jazz), Angela van Rijthoven (zingt in diverse gelauwerde formaties en beheerst veel origineel repertoire uit de swing- en cool jazz periode), Peter Swart (bespeelt de sax en klarinet op z'n 'Amerikaans': soepel, melodieus en met een fluwelen toon) en Jay Jay's Border Jazzmen (zes doorgewinterde muzikanten die op enthousiaste wijze 'Classic Jazz', maar ook Latin en Close Harmony kunnen vertolken).
Tijdens deze feestelijke middag wordt de Doe Jazz'81 jubileum-cd gepresenteerd, waaraan vele orkesten, die in een kort of langer verleden bij de vereniging optraden, een bijdrage hebben geleverd. Ook ligt er voor iedereen het nieuwe programmaboekje met een overzicht van het seizoen 2021 - 2022.